Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Τεντόγλου: «Το Ολυμπιακό μετάλλιο χρειάζεται ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση»

«Στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι θα μπω με anime, αλλά με άλλη κίνηση. Την έχω σκεφτεί από τώρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Αθήνας έφτασε τα ξημερώματα ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου. «Να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ να με υποδεχτείτε τέτοια ώρα. Είμαι λίγο κουρασμένος, γιατί ξεκίνησα πολύ νωρίς το πρωί χθες από την Ιαπωνία, οπότε ήμουν πάνω από 24 ώρες στο δρόμο» τόνισε ο 24χρονος Ολυμπιονίκης, μιλώντας  στους δημοσιογράφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω της Covid. Τόσο το ταξίδι όσο και η διαμονή μας εκεί ήταν τελείως διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Έχω πάει σε πολλούς αγώνες και συμμετείχα και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, άρα ήξερα πως να κινηθώ. Και η διοργάνωση νομίζω το διαχειρίστηκα καλά. Ακολούθησα το πλάνο που είχαμε κάνει» τόνισε αρχικά ο Τεντόγλου, που όπως υπογράμμισε «…το πρότυπό μου είναι ο Ιβάν Πεντρόσο από την Κούβα».

Μιλώντας για τη δήλωση που έκανε μετά τον αγώνα ότι ο Ετσεβαρία άξιζε να πάρει τη νίκη και ότι εκείνος ήταν τυχερός απάντησε: «Απλά ήμουν ειλικρινής. Το πιστεύω ότι όντως είναι καλύτερος αθλητής από εμένα για αυτό και το είπα. Στον αγώνα ήταν καλύτερος απλά έτυχε, αλλά θα ήμουν δεύτερος άξια. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και θα ήταν πολύ τίμιο».

Σχετικά με τις αντιδράσεις του κόσμου τόνισε ότι  «γελάω με αυτά τα αστεία που λένε για μένα και έχω δει στο διαδίκτυο», ενώ για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες απάντησε πως «…στο Παρίσι ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θα μπω με anime αλλά με άλλη κίνηση. Την έχω σκεφτεί από τώρα».

Όσο για το τί χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο; «Χρειάζεται ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Μπορεί για να πας σε Ολυμπιακούς Αγώνες να χρειάζονται τέσσερα χρόνια. Δεν μπορείς όμως να χαλαρώσεις σε αυτό το διάστημα καθόλου. Δύσκολο θα ανακάμψεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα μέσα στον αγώνα και αυτοπεποίθηση».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ