Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Η ιστορία της Ντάνιελς  και του πατέρα της που είναι …γυναίκα 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Καναδή Χέιλι Ντάλιες αγωνίστηκε χθες στον 2ο  προκριματικό γύρο του Κανόε σλάλομ στους Αγώνες του Τόκιο 2020.

Περιορίστηκε στην προτελευταία θέση της σειράς της, όμως είχε λόγους να είναι χαρούμενη.

Άλλωστε η ιστορία της, είναι μία από εκείνες τις -καλά κρυμμένες-ξεχωριστές, ιδιαίτερες ιστορίες των Ολυμπιακών Αγώνων, που η ίδια επέλεξε να μοιραστεί.

«Αυτή είναι μια ιστορία που γιορτάζει την ισότητα γενικά και ιδιαίτερα την ισότητα των φύλων. Ο πατέρας μου Ντάνκαν ήταν διεθνής κριτής στους Αγώνες του Ρίο το 2016 και επιβεβαιώθηκε σε αυτόν τον ρόλο για το Τόκιο 2020. Έκπληξη … είναι γυναίκα!».

Αυτά είναι τα λόγια της χθες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου επέλεξε να κάνει γνωστό πως  ανακοίνωσε ότι χθες, στα προκριματικά του κανόε σλάλομ όπου συμμετείχε, η Κίμπερλι ήταν μεταξύ των κριτών: πρωτοπόρος των διεμφυλικών κριτών στους Αγώνες.

Η Κίμπερλι, στο Ρίο 2016, ήταν ο Ντάνκαν, ο μπαμπάς της Χέιλι. Έγινε γυναίκα εκμεταλλευόμενη τη μονοετή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ο στόχος μου ήταν πάντα να είμαι γυναίκα. Τώρα έτσι είμαι και ευχαριστώ την κόρη μου Χέιλι, που, κατά τη διάρκεια της πορείας της καριέρας της ως αθλήτρια, αγωνίστηκε πάντα για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα ανθρώπων σαν κι εμένα. Ναι, είμαι μία πρωτοπόρος. Είμαι 1,80 ψηλή, έχω τεράστια χέρια και έπαιζα ποδόσφαιρο, αλλά τώρα, με την αλλαγή, έχω χάσει πολλή μυϊκή μάζα. Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι εκφράζουν αυτό που πραγματικά είναι», εξήγησε η Κίμπερλι.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι για την οικογένειά μου και όλοι έχουμε αγκαλιάσει αυτή τη στιγμή μαζί #TogetherToTokyo!», είπε η Ντάνιελς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ