Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

H Γουινέα αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω Covid-19

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα είναι η τρίτη φορά που αυτή η χώρα της Δυτικής Αφρικής δεν θα συμμετάσχει στους Αγώνες

Η κυβέρνηση της Γουινέας αποφάσισε να αποσύρει την αποστολή της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόλις μία ημέρα πριν από την τελετή έναρξης (23/7, 14:00), προκειμένου να προστατέψει τους αθλητές της από την πανδημία Covid-19.

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Γουινέας, θέλοντας να προστατέψει την υγεία των αθλητών της, αποφάσισε με λύπη να ακυρώσει τη συμμετοχή της χώρας μας στο Τόκιο», ανέφερε το υπουργείο Αθλητισμού της σε δήλωσή του στο Guineenews.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονος προβληματισμός στην Γουινέα, σχετικά με τη συμμετοχή της ομάδας λόγω των καθυστερήσεων στην αναχώρηση της αποστολής της , αν και ορισμένα μέλη βρίσκονται ήδη στην Ιαπωνία και πλέον ετοιμάζονται για την επιστροφή τους.

Είχε ανακοινωθεί, τελικά, ότι θα πετάξουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα την Τρίτη 20 Ιουλίου, αλλά σήμερα έγινε γνωστό ότι η Γουινέα δεν θα λάβει μέρος στου Ολυμπιακούς Αγώνες!

Σύμφωνα με το Guineenews, θα είναι η τρίτη φορά που αυτή η χώρα της Δυτικής Αφρικής δεν θα συμμετάσχει στους Αγώνες, μετά το Μόναχο 1972 και το Μόντρεαλ 1976.

Την απόφαση να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες, είχε πάρει από τον Απρίλιο η Βόρεια Κορέα, λόγω της πανδημίας Covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...