Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Το Twitter στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου στο Τόκιο

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το Twitter ήταν η πρώτη πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι ελπίζουν να ενημερώνονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την Παρασκευή (23/7), με καθυστέρηση ενός χρόνου εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Χωρίς την παρουσία θεατών-για πρώτη φορά στην ιστορία-, αλλά σίγουρα, όπως συνέβη σε όλα τα προηγούμενα μεγάλα ραντεβού, έτοιμοι να αναδείξουν τις πολύ ιδιαίτερες ιστορίες ηρωισμού, νοσταλγίας και έμπνευσης από όλο τον κόσμο.

Με την ελπίδα οι ιστορίες αυτές ανθεκτικότητας και οι πράξεις υπέρβασης των προκλήσεων, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις, για την επιστροφή της ελπίδας, μετά από μήνες αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με μια μελέτη Twitter το 2019, το Twitter ήταν η πρώτη πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι ελπίζουν να ενημερώνονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μία δυναμική που από τότε έχει αναπτυχθεί, καθώς τρεις φορές περισσότεροι άνθρωποι στο Twitter λένε ότι είναι φανατικοί οπαδοί των Ολυμπιακών Αγώνων και όλα όσα σχετίζονται με αυτούς.

Επειδή οι φίλαθλοι που παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν παρακολουθούν μόνο τα αθλητικά επιτεύγματα, αλλά και τις ιστορίες που προηγούνται ή ακολουθούν αυτά τα επιτεύγματα.

Μάλιστα σε μία σχετική έρευνα στη Λατινική Αμερική, το 82% των ατόμων που ρωτήθηκαν στο Twitter πιστεύουν ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αξίζουν να λάβουν περισσότερη κάλυψη από ό,τι τους δίνεται.

Οι Αγώνες θα βρίσκονται παντού στο Twitter, σε αναζητήσεις, σελίδες εκδηλώσεων και τάσεις, καθώς και σε έναν αποκλειστικό προορισμό που θα επιλέγει δημοφιλείς πληροφορίες και περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο από το Τόκιο.

Οι χρήστες των social media, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, επιλέγουν το Twitter, επειδή θέλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, μέσα  και έξω από τα γήπεδα.

Χωρίς αμφιβολία, η αναβολή του περασμένου έτους, ως συνέπεια της πανδημίας Covid-19, έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στους Αγώνες αλλά και προβολή τους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερο από ποτέ, λόγω της απουσίας των θεατών, αναμένεται να αποκτήσουν σημαντικό ρόλο στην αλληλεπίδραση, σχετικά με ότι συμβαίνει στον αθλητισμό.

Από τις πολλές απίστευτες στιγμές και παραστάσεις που αναμένονται, έως τις προσωπικότητες που θα τροφοδοτήσουν σημαντικές συνομιλίες  σε αυτούς τους διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...