Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

«Χτύπημα» από το δικαστήριο της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Super League

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η σχετική καταγγελία ισχυρίζεται ότι η UEFA και η FIFA έχουν το μονοπώλιο για τη διοργάνωση και την έγκριση διεθνών διοργανώσεων

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρόκειται να ακολουθήσει μία ταχεία διαδικασία για τις διαδικασίες εξέτασης της καταγγελίας της ευρωπαϊκής Super League εναντίον της UEFA, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, που ενημερώθηκαν σχετικά από το ίδιο το δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.

Δικαστήριο της Μαδρίτης ζήτησε να εξεταστεί εάν η UEFA, παραβίασε τον νόμο περί ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμποδίζοντας δώδεκα κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή ευρωπαϊκή Super League (ESL). Ωστόσο, το αίτημα αυτού του δικαστηρίου για ταχεία δικαστική διαδικασία απορρίφθηκε στις 8 Ιουλίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politico, εξοικειωμένη με τα ζητήματα που αφορούν την ΕΕ.

Παρά την ταχεία κατάρρευση του εγχειρήματος, τρεις ομάδες- Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους- παραμένουν δεσμευμένες στο έργο.

Ετσι αυτή η απόφαση αποτελεί πλήγμα γι’ αυτές τις ομάδες, καθώς έχει εξαφανιστεί κάθε ελπίδα για γρήγορη επίλυση του θέματος, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδιασμού τους.

Η σχετική καταγγελία -από το δικαστήριο της Μαδρίτης- ισχυρίζεται ότι η UEFA και η FIFA έχουν το μονοπώλιο για τη διοργάνωση και την έγκριση διεθνών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο της ΕΕ, η προθεσμία για τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν παρατηρήσεις σχετικά με την καταγγελία αυτή ορίστηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Με βάση την πολιτική αντίδραση που έδειξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην εκδήλωση της ιδέας ESL, τα σχόλια των χωρών μελών της ΕΕ είναι πιθανό να είναι αρνητικά, ενώ η εξέλιξη στην υπόθεση δεν είναι σαφές πώς θα επηρεάσει η διαδικαστική απόφαση σε σχέση με την πειθαρχική διαδικασία που κίνησε η UEFA κατά των τριών συλλόγων, η οποία είχε σταματήσει μετά από διαταγή του δικαστηρίου της Μαδρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...