Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Δεν θα γίνει ο «θριαμβευτικός γύρος» στην Ιταλία, λόγω covid

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά από έναν δραματικό τελικό με την Αγγλία, όπου κρίθηκε στα πέναλτυ, η Ιταλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, γεγονός που έκανε τους Ιταλούς να προβούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ωστόσο ο καθιερωμένος «τιμητικός και θριαμβευτικός γύρος»  γύρω από την Squadra Azurra, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω covid, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

Ομοίως και στην περίπτωση του Μουντιάλ, υπήρχε η πρόθεση, η Εθνικής Ιταλίας να μπορέσει να κάνει τον γύρο των κύριων σημείων της Αιώνιας Πόλης, με ένα τουριστικό, ανοικτό λεωφορείο. Τελικά, όμως, η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε αποφάσισε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, διότι εκ των πραγμάτων δεν θα τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας λόγω της τεράστιας συρροής των φιλάθλων.

Πάντως σήμερα κιόλας, κάποιοι από τους παίχτες της Εθνικής Ιταλίας επισκέφτηκαν το στρατιωτικό νοσοκομείο τη Ρώμης, προκειμένου να λάβουν τη β δόση εμβολίου κατά του

κορονοϊού. Ωστόσο, σήμερα είναι και η μέρα που τους παίκτες τιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ενώ αύριο θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι,

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ