Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Η σκιά της Covid-19 πάνω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί να μην έφυγε ποτέ, αλλά 17 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (23.7-8.8), ο φόβος η ανησυχία και προβληματισμός της πανδημίας Covid-19, φαίνεται να ρίχνει πιο έντονα τη σκιά της πάνω από την κορυφαία αθλητική εκδήλωση του πλανήτη.

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων  Kyodo News , ανέφερε σήμερα ότι η  Ιαπωνία είναι πιθανό να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ισχύει έως 11 Ιουλίου) για την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο (στην πρωτεύουσα και τρεις ακόμα νομούς) κατά ένα μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα ισχύουν καθ ‘όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου, ενώ ορισμένες εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβανομένης της τελετής έναρξης, είναι πιθανό τελικά να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές.

Τα σχέδια για την τελετή έναρξης δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά η εφημερίδα Asahi, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των VIP φιλοξενούμενων και  διπλωματών.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκδηλώσεις σε μεγάλους χώρους και εκείνες μετά τις 9 μ.μ. (ώρα τοπική) θα πραγματοποιηθούν επίσης χωρίς θεατές,  ενώ οι διοργανωτές δήλωσαν επίσης ότι θα ζητήσουν από το κοινό να μην συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει μαραθώνιο και το βάδην.

Επίσης η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, που πρόκειται να φτάσει στο Τόκιο την Παρασκευή , προκειμένου να φτάσει μέχρι το στάδιο στην τελετή έναρξης, θα μετακινηθεί από δημόσιους δρόμους.

Ηδη έχουν απαγορεύσει τους θεατές από το εξωτερικό και έχουν θέσει όριο στους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότητας, έως 10.000 άτομα.

Πάντως το ζήτημα των θεατών πρόκειται να αποφασιστεί σε συνομιλίες που αναμένονται την Πέμπτη και θα συμμετέχουν επίσης η κυβερνήτης του Τόκιο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο οποίος θα φτάσει στην Ιαπωνία εκείνη την ημέρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ