Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η Covid-19 ακύρωσε τους αγώνες F1 Moto GP στην Αυστραλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η λύση που βρέθηκε είναι να μετακινηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα το GP της Μαλαισίας

Σημαντικές αλλαγές στο ημερολόγιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που προκαλεί η πανδημία Covid-19, ακυρώθηκαν -για δεύτερη συνεχή χρονιά- το GP  της Μελβούρνης και το MotoGP του Phillip Island.

Τα μονοθέσια της F1 έπρεπε να αγωνιστούν στην πίστα της Μελβούρνης από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου, αμέσως μετά το Βραζιλιάνικο Grand Prix και πριν από τη Σαουδική Αραβία. Μετά την πρόσφατη ακύρωση του GP της Σιγκαπούρης, το οποίο αντικαταστάθηκε αμέσως από την Τουρκία για να κρατήσει 23 αγώνες στο ημερολόγιο, η F1 αναγκάζεται τώρα να παραιτηθεί από την Αυστραλία. Είναι ακόμα άγνωστο εάν και πότε θα βρεθεί ένα GP …αντικατάστασης που θα διατηρήσει τον αριθμό αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για το 2021.

Μεγάλο χτύπημα και για τους λάτρεις των αγώνων και για τους οδηγούς του MotoGP: ο αγώνας στο Phillip Island, ένα από τα πιο απίστευτα κομμάτια του ημερολογίου, ακυρώθηκε.

Η λύση που βρέθηκε προκειμένου να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί από τις αρχές του έτους, είναι καταρχήν να μετακινηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα το GP της Μαλαισίας, «καλύπτοντας» αυτό της Αυστραλίας, πριν συνεχιστεί με Ταϊλάνδη (15-17.10) και Αλγκάρβε (5-7.11).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ