Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα εκλογών στην ΕΠΟ: «Πρωθυπουργός» ο Ζαγοράκης, «κυβέρνηση» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στην Εκτελεστική Επιτροπή

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές (λόγω κορονοϊου και όχι μόνο), διεξάγονται το πρωί του Σαββάτου 27/03, με ηλεκτρονική διαδικασία, οι εκλογές της ΕΠΟ με φαβορί τον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής ομάδας του 2004

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μεγάλη ώρα των εκλογών στην ΕΠΟ, με ηλεκτρονική διαδικασία, έφτασε, λοιπόν, το Σάββατο (27/03) έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές. Με μεγάλο φαβορί για την προεδρία των τον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής ομάδας του 2004, Θοδωρή Ζαγοράκη (αντίπαλός του είναι ο Κωνσταντίνος Νίκας), που έχει την στήριξη της κυβέρνησης αλλά και των «μεγάλων» του ποδοσφαίρου. Με στόχο να υλοποιηθεί και η ολιστική μελέτη των FIFAUEFA. Το σημαντικό είναι το ποιοι θα εκλεγούν στην Εκτελεστική Επιτροπή, και προβάδισμα έχουν τα μέλη που αναμένεται να ψηφιστούν από Ενώσεις, που στηρίζουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Οι αρχαιρεσίες πέρασαν, λοιπόν, από… 40 κύματα. Αρχικά, είχε συμφωνηθεί με FIFA, UEFA, να γίνουν το προηγούμενο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας η θητεία του Βαγγέλη Γραμμένου να λήξει το καλοκαίρι του 2021 ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα να αλλάξει το εκλογικό σύστημα.

Στη συνέχεια, τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό έβαλαν το… χεράκι τους και οι εκλογές στην ΕΠΟ που αρχικά ορίστηκαν για τις 9/10, αναβλήθηκαν για τις 29/10, στη συνέχεια για τις 23/11, τις 12/12, τις 29/12, τις 19/1, τις 19/2, τις 19/3 και τις 27/3.

Η μεγάλη ώρα έφτασε λοιπόν, όπως έρχεται και η εποχή του Θόδωρου Ζαγοράκη που κατεβαίνει υποψήφιος με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Υποψήφιος είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνος Νίκας, ο «Ζαγόρ» είναι, όμως, το μεγάλο φαβορί για να εκλεγεί, από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων.

Από το «τρένο» των υποψηφίων κατέβηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρόπουλος που έχει κώλυμα λόγω ηλικιακού ορίου που μπήκε στον αθλητικό νόμο και κατεβαίνει υποψήφιος για τακτικός εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι παλαίμαχοι

Μαζί του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα ήθελε να τους παλαίμαχους διεθνείς ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα. Αυτοί είναι οι Άγγελος Χαριστέας (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Κέρκυρας), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Ρεθύμνου), Γιώργος Ανατολάκης (πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά), Παντελής Καφές (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Λασιθίου). Ακόμη, από την ΕΠΣ Χανίων είναι ο Κώστας Κωνσταντινίδης και τέλος η Βίκυ Δημητρακοπούλου από την ΕΠΣ Ηλείας, σύζυγος του προέδρου της τοπικής Ένωσης Άρη Κουλούρη. Υποψηφιότητες που, όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα, έχουν τη στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Ολυμπιακού.

Την τελευταία στιγμή απέσυρε την υποψηφιότητα του για την Εκτελεστική Επιτροπή ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλακεί με την ΕΠΟ, εφόσον του ζητηθεί, υπό προϋποθέσεις.

Οι 11 υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή

Υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή, και κατά πολλούς φαβορί για να εκλεγούν, είναι οι Παναγιώτης Δημητρίου, Παναγιώτης Παπαχρήστου, Λεωνίδας Θωμαΐδης, Στέργιος Αντωνίου, Γιώργος Χατζησαρόγλου, Δημοσθένης Κουπτσίδης, όλοι τους στελέχη της διοίκησης Γραμμένου, πλαισιωμένοι από τους «νέους» Άγγελο Δανιήλ, Κυριάκο Φύτρα, Κλέαρχο Τζαφέρη, Δημήτρη Μπουχλαριώτη και Μάνο Γαβριηλίδη. Και οι 11 φέρεται να απολαμβάνουν τη στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Οι θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή

Οι θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ είναι συνολικά 17:

– 11 μέλη προερχόμενα από τις Ενώσεις

– Τέσσερα μέλη προερχόμενα από την Super League, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Λίγκας που εξ’ εφίτσιο αναλαμβάνει β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ (αυτή τη στιγμή οι τέσσερις είναι οι Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Ευάγγελος Ασλανίδης, Μάκης Γκαγκάτσης και Τάκης Αγραφιώτης)

– Ένα μέλος ο πρόεδρος της Super League 2 / Football League (Λεουτσάκος)

– Ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Το εκλογικό σώμα

Το εκλογικό σώμα αποτελείται από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας που έχουν από μια ψήφο. Στην προκειμένη περίπτωση 53 (η ΕΠΣ Σάμου έχει δηλώσει ότι δεν θα κατέβει να ψηφίσει).

– Μία ψήφο επίσης, έχουν ακόμη, οι 14 ομάδες της Super League,

– Μια η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαίρου Σάλας

– Μία η Ένωση Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής. Συνολικά: 69.

Ι. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΙΙ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
1.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
3. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
4. ΔΑΝΙΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ
5. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
6. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
8. ΚΑΦΕΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
9. ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
11. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
14. ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ
15. ΦΥΤΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
16. ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
17. ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
1. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2. ΒΙΣΒΙΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
3. ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4. ΔΙΑΚΟΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5. ΚΟΡΔΟΛΕΜΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
6. ΠΡΙΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
8. ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
9. ΣΦΗΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
10.ΤΟΚΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
11.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12. ΧΑΤΖΗΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΙΙΙ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
ΤΣΙΧΡΙΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
1. ΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
2. ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
3. ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4. ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
5. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
1. ΑΣΗΜΩΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
2. ΓΑΛΑΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
3. ΣΟΥΠΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

IV. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
3. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1.ΚΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Παραιτήθηκε ο Σεϊταρίδης από υποψήφιος για την ΕΕ της ΕΠΟ

Όπως αναφέρθηκε, για «προσωπικούς λόγους», όπως αναφέρει στην δήλωση του, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης υπέβαλε την παραίτηση του από την υποψηφιότητα που είχε καταθέσει για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενόψει των αρχαιρεσιών του Σαββάτου (27/03).

Δεν αποκλείει πάντως, το ενδεχόμενο να αποδεχθεί μια θέση, εφόσον του προταθεί και υπό προϋποθέσεις.

«Δηλώνω την παραίτηση του από υποψήφιος για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για προσωπικούς λόγους. Βεβαίως και δεν αποκλείω στο μέλλον να συμμετέχω εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία ή να αποδεχθώ μια θέση αν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και πάντα με γνώμονα την δυνατότητα μου να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις μου για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου», αναφέρει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, στη δήλωση του.

(πληροφορίες από sdna.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ