Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό – Πέθανε από κορονοϊό ο Γιώργος Φουντουλάκης

Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας και την κυβέρνηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πένθος βυθίστηκε ο ελληνικός αθλητισμός, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Γιώργου Φουντουλάκη, από επιπλοκές με τον κορονοϊό. Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε την Πέμπτη (25/03) ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος είχε αφιερώσει τη ζωή του στο παραολυμπιακό κίνημα και «έφυγε» νικημένος από τον κορονοϊό.

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Αυγούστου 1948 και είχε μία κόρη. Ήταν πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από το 2008, ενώ από το 2010 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑμεΑ από το 2002 έως το 2008.

Φουντουλάκης ΕΑΟΜ ΑμεΑ πένθος κορονοϊός Παραολυμπιονίκης θρήνος αθλητισμός

Ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνο, του Λονδίνο και του Ρίο.

Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Sir Philip Craven και πολλούς άλλους φορείς.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης είχε συνδυάσει το όνομά του με το παραολυμπιακό κίνημα και την προσπάθεια που έκανε για την ανάπτυξη του αθλητισμού, ενώ είχε κληθεί να μιλήσει σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Μαυρωτάς: Το όνομα του ήταν συνυφασμένο με το αθλητικό αναπηρικό κίνημα και συνέβαλε στην αναβάθμισή του

Ο Γιώργος Μαυρωτάς με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στο θάνατο του Γιώργου Φουντουλάκη. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού στάθηκε στην συνεισφορά του στο αναπηρικό κίνημα.

«Το όνομα του Γιώργου Φουντουλάκη ήταν συνυφασμένο με το αθλητικό αναπηρικό κίνημα και συνέβαλε στην αναβάθμισή του. Καλό του ταξίδι», έγραψε χαρακτηριστικά.


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ