Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Η καταγγελία κατά της ΑΕΚ από σωματείο που δεν… υπάρχει και οι εκλογές στην ΕΠΟ

«Στήνεται δικαστικό πραξικόπημα εναντίον μας» υποστηρίζει η Ένωση, ρίχνοντας βέλη και στον Λευτερη Αυγενάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια απίθανη ιστορία είναι σε… εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την ΠΑΕ ΑΕΚ να μπλέκει σ’ αυτή τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, λόγω και των εκλογών στην ΕΠΟ. Η Ένωση κλήθηκε, λοιπόν, στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας από μία καταγγελία της ομάδας «Ένωσης Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας» που αφορά τις εκλογές της τοπικής ΕΠΣ τον Ιούνιο του 2020. Μόνο που αυτή η ομάδα φαίνεται ότι δεν… υπάρχει.

Τι συνέβη; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

«Στήνεται δικαστικό πραξικόπημα εναντίον μας» υποστηρίζει η ΑΕΚ

Πολύ σοβαρές καταγγελίες εξαπέλυσε η ΑΕΚ κατά του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Ανδρέα Αθανασίου αλλά και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη το πρωί της Τετάρτης (24/03). Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ανέφερε ότι στήνεται δικαστικό πραξικόπημα εναντίον της, καθώς παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας για καταγγελία του «Συλλόγου Πολιτών – Φιλάθλων Καρδίτσας».

Πρόκειται για ένα σωματείο που όσο κι αν έψαξαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, δεν βρήκαν πουθενά. Έτσι, θεωρούσαν ότι πρόκειται «για πρωτοφανή μεθόδευση με εισηγητή τον Ανδρέα Αθανασίου και δεδομένα με τις ευλογίες του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, στο συγκεκριμένο timing που βεβαίως σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ το πρωί της Τετάρτης (24/02). Το μόνο που γνώριζαν μέχρι στιγμής οι «κιτρινόμαυροι» (καθώς τα στοιχεία επιδίδονται αφότου ξεκινήσει η διαδικασία) ήταν ότι η καταγγελία αφορά τις εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας και έγινε την 1η Ιουνίου του 2020 δηλαδή περίπου πριν από δέκα μήνες.

Εκείνο που προκαλεί, όμως, λογικά ερωτήματα, είναι ότι την Τρίτη (23 Μαρτίου) η ΠΑΕ ΑΕΚ παρέλαβε από την Επιτροπή Δεοντολογίας το σχετικό mail το οποίο ενημέρωνε ότι άρχισε η διαδικασία διερεύνησης για την καταγγελία στις 13:10 και αμέσως μετά, στις 14:48, παρελήφθη νέο mail που ανέφερε ότι η διερεύνηση ολοκληρώθηκε και η καταγγελία παραπέμπεται στο Δικαστικό.

Εύλογα στην Ένωση αναρωτιόντουσαν πώς είναι δυνατό να δράσει σε χρόνο – ρεκόρ, η Επιτροπή Δεοντολογίας που χρειάστηκε έξι χρόνια για να διερευνήσει την υπόθεση των στημένων αγώνων ξεκινώντας από το 2014 για να την παραπέμψει στο δικαστικό το 2020. Κι όλα αυτά για ένα θέμα που αφορά τις εκλογές στην ΕΠΣ Καρδίτσας, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί νόμιμες από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας.

Μία Επιτροπή στα συρτάρια της οποίας έχουν μείνει δεκάδες υποθέσεις, χωρίς να έχει ξεκινήσει καν διαδικασία διερεύνησης, αλλά αποφάσισε τώρα να ασχοληθεί με συνοπτικές διαδικασίες με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην ΑΕΚ ανέφεραν πως πιστεύουν ότι αυτό έγινε ενόψει των εκλογών στην ΕΠΟ και με μοναδικό στόχο τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων. Παράλληλα, διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία, αλλά από την άλλη πλευρά επικρατεί οργή για τη συγκεκριμένη μεθόδευση.

«Παρακολουθούμε με προσοχή την υπόθεση και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βγούμε να μιλήσουμε με στοιχεία και ονόματα για όσους την έχουν μεθοδεύσει αλλά και όσους εκτελούν εντολές», ήταν αυτό που μετέφεραν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ως κεντρικό νόημα της στάσης που θα ακολουθούσαν από εδώ και στο εξής και αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Ακολούθως με λιτό τρόπο απάντησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού στις εναντίον του κατηγορίες για εμπλοκή σε ζητήματα που αφορούν εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. «Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας όσα εκπορεύονται τις τελευταίες ημέρες από ποδοσφαιρικές ομάδες και αναπαράγονται από τα ΜΜΕ», ήταν η θέση του Υφυπουργείου.

ΑΕΚ: Η υπομονή μας εξαντλήθηκε

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι όσο αναζητά η ΠΑΕ ΑΕΚ στοιχεία για την εις βάρος της καταγγελία από την «Ένωση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας», τόσο βρίσκει μπροστά της αδιέξοδο. Τις τελευταίες 24 ώρες όλες οι προσπάθειες ανεύρεσης του συγκεκριμένου σωματείου είχαν πέσει στο κενό. Στο μητρώο της ΕΠΣ Καρδίτσας δεν υπάρχει κανένας σύλλογος με αυτή την επωνυμία, ούτε αντίστοιχη εγγραφή στο μητρώο σωματείων της ΓΓΑ. Για πλήρη επιβεβαίωση η ΑΕΚ κατέθεσε επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το κείμενο της καταγγελίας δεν φέρει υπογραφές, ενώ είχε υποβληθεί και στην Εισαγγελία Καρδίτσας, η οποία δεν ασχολήθηκε καν.

Σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΚ, όλα αυτά αποτελούν αποδείξεις ότι πρόκειται για μια «στημένη» υπόθεση, γι’ αυτό και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε με όλη αυτή την ιστορία και μελετάμε ήδη τις επόμενες κινήσεις μας».

Η ΕΠΟ δηλώνει άγνοια για το σωματείο από την Καρδίτσα

Την απάντηση της ΕΠΟ για το σωματείο από την Καρδίτσα που έχει γίνει… διάσημο από το πρωί, δημοσιοποίησε, τελικά, η ΠΑΕ ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης (24/03). Ουσιαστικά η Ομοσπονδία επιβεβαίωσε αυτό υποπτεύονταν οι «κιτρινόμαυροι», ότι η «Ένωση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας» δεν είναι εγγεγραμμένη στην ΕΠΟ.

Όπως αναφέρθηκε, είχε προηγηθεί η πληροφορία ότι δεν υφίσταται ούτε στην ΕΠΣ Καρδίτσας, ούτε όμως στο μητρώο της ΓΓΑ, δηλαδή δεν υπάρχει τέτοιο σωματείο σε οποιοδήποτε άθλημα. Όλα αυτά ενώ η ΑΕΚ παραπέμπφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατόπιν καταγγελίας του εν λόγω συλλόγου.

Η απάντηση της ΕΠΟ: «Σε απάντηση του από 24.03.2021 (αρ. πρωτ. 5445/2021) εγγράφου σας και μετά τον ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε στο αρχείο των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Σωματείων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, βεβαιώνεται ότι δεν υφίσταται εγγεγραμμένο σωματείο με τον επωνυμία «Ένωση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας» και κατά συνέπεια δεν αποτελεί μέλος της ΕΠΟ».

ΑΕΚ καταγγελία ΕΠΟ εκλογές Επιτροπή Δεοντολογίας Ένωσης Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας 1

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ