Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Και επίσημα Ζαγοράκης – Νίκας οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΠΟ

Δείτε όλους τους υποψήφιους και για την εκτελεστική επιτροπή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεκτές έκανε η Εκλογική Επιτροπή της ΕΠΟ όλες τις υποψηφιότητες που υπεβλήθησαν για τις εκλογές της 27ης Μαρτίου, τόσο για την θέση του προέδρου της ομοσπονδίας, όσο και για τις θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή. Για την προεδρία θα μονομαχήσουν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Κωνσταντίνος Νίκας.

Η Εκλογική Επιτροπή έλαβε υπόψη τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, ήτοι πιστοποιητικό ποινικού μητρώου, υπεύθυνη δήλωση μη κωλυμάτων και βεβαίωση ποδοσφαιρικού σωματείου ότι ο υποψήφιος είναι μέλος του δικαιούμενος να εκλέγει και εκλέγεται, προέβη σε έλεγχο αυτών και διαπίστωσε ότι υπεβλήθησαν εμπροθέσμως και πληρούν τις απαιτούμενες, από το καταστατικό της ΕΠΟ και τον αθλητικό νόμο, προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι κατά της απόφασης της Εκλογικής Επιτροπής, μπορεί να υποβληθεί ένσταση μόνο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, εντός προθεσμίας 48 ωρών από την έκδοσή της. Η ένσταση εκδικάζεται αυθημερόν και το Διαιτητικό Δικαστήριο οφείλει άμεσα να εκδώσει την απόφασή του.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Εκλογική Επιτροπή, ενόψει των αρχαιρεσιών που θα διεξαχθούν την 27η Μαρτίου, με τη χρήση του συστήματος της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ, ανακηρύσσει ομόφωνα τους εξής υποψηφίους:

Ι. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ:
ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΙΙ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠO:
1.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
3.ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
4.ΔΑΝΙΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ
5.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
6.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7.ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
8.ΚΑΦΕΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
9.ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
10.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
11.ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
14.ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15.ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ
16.ΦΥΤΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
17.ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
18.ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ:
1.ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2.ΒΙΣΒΙΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
3.ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4.ΔΙΑΚΟΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5.ΚΟΡΔΟΛΕΜΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
6.ΠΡΙΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
8.ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
9.ΣΦΗΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
10.ΤΟΚΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
11.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
12.ΧΑΤΖΗΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Υποψήφιος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε ο δεύτερος υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, λίγη ώρα πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία το βράδυ της Τρίτης (16/03).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνος Νίκας, κατέθεσε υποψηφιότητα, για την Ομοσπονδία, στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν με ηλεκτρονική διαδικασία στις 27 Μαρτίου, και, όπως αναφέρθηκε θα τεθεί αντίπαλος του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο Κωνσταντίνος Νίκας είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας από το 2016, επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ ασχολείται με τα κοινά της Ενωσης από το 2002. Είναι δικαστικός υπάλληλος, προϊστάμενος στο Πταισματοδικείο Λιβαδειάς.

Οι νέοι υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκαν έξι νέες υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής για μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, πέραν των 11 που ήταν ήδη εδώ και μέρες γνωστό ότι θα είναι υποψήφιοι.

Τα έξι αυτά πρόσωπα είναι: Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Άγγελος Χαριστέας (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Κέρκυρας), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Ρεθύμνου), Γιώργος Ανατολάκης (πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά), Παντελής Καφές (τον υποδεικνύει η ΕΠΣ Λασιθίου), ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης, καθώς και η Βίκυ Δημητρακοπούλου (σύζυγος του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας Άρη Κουλούρη).

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή, που φέρονται να απολαμβάνουν την στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, είναι οι 11 ήδη γνωστοί, που με τα σημερινά δεδομένα είναι και τα φαβορί για να εκλεγούν.

Πρόκειται για τους: Π. Δημητρίου, Τ. Παπαχρήστο, Αγγ. Δανιήλ, Κλ. Τζαφέρη. Κ. Φύτρα, Λ. Θωμαϊδη, Στ. Αντωνίου. Γ. Χατζησαρόγλου, Δ. Μπουχλαριώτη, Δ. Κουπτσίδη και Μ. Γαβριηλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είναι συνολικά 17:

  • 11 μέλη προερχόμενα από τις Ενώσεις.
  • 4 μέλη προερχόμενα από την Super League, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της λίγκας (αυτή τη στιγμή οι τέσσερις είναι οι Μπουτσικάρης, Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης και Τ. Αγραφιώτης).
  • 1 μέλος ο πρόεδρος της Super League 2 / Football League (Λεουτσάκος)
    και ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων εξέπνευσε το βράδυ της Τρίτης (16/03) και την Κυριακή (21/03), όπως αναφέρθηκε, έγινε η η ανακήρυξη των υποψηφίων από την εκλογική επιτροπή.

Νέο μήνυμα Ζαγοράκη για τις εκλογές της 27ης Μαρτίου

Με νέο μήνυμά του στα social media ο Θοδωρής Ζαγοράκης κάνει αναφορά στις ΕΠΣ όλης της χώρας ενώ σημειώνει πως οι εκλογές αυτές καθαυτές θα είναι το σημείο τομής για τις μεγάλες αλλαγές που θεωρεί ότι θ’ ακολουθήσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανάρτηση στα social media είναι η εξής:

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 27ης Μαρτίου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους των ποδοσφαιρικών Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα που στο πρόσωπό μου βλέπουν την ευκαιρία για μια νέα αρχή και στηρίζουν την υποψηφιότητά μου.

Mikel Chania Delivery
Η εμπιστοσύνη και η στήριξή τους με γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για το δύσκολο έργο που προτίθεμαι να αναλάβω.

Ελπίζω πως όλοι μαζί, ξεκινώντας από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, θα εργαστούμε σκληρά για να φέρουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στη θέση που ονειρευόμαστε.

Οι εκλογές θα αποτελέσουν σημείο τομής για το μέλλον του αγαπημένου μας αθλήματος και πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται για να αλλάξουμε και να αφήσουμε στην άκρη όλα όσα μας χώριζαν μέχρι χτες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ