Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Ανατροπή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό – Ποια πρωταθλήματα θα επανεκκινήσουν

Αναστέλλεται η λειτουργία των κολυμβητήριων σε όλη τη χώρα για τους αθλητές των σωματείων και για τους υποψήφιους ΣΕΦΑΑ και στρατιωτικών σχολών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα νέα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, στη σύσκεψη με τους Λοιμωξιολόγους (05/02), θέμα το οποίο αποκάλυψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έφεραν την ανατροπή και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός «αναπνέει» ξανά, όπως επιβεβαιώθηκε από την έκδοση της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Θέμα που επέφερε και πολιτική αντιπαράθεση.  

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, από το Σάββατο (06/03) θα επιτρέπονται μόνο οι προπονήσεις σε Α1 βόλεϊ γυναικών, Α1 μπάσκετ γυναικών, Α2 μπάσκετ Ανδρών, χάντμπολ, υδατοσφαίριση και Football League. Αντίθετα δεν ξαναρχίζουν οι προπονήσεις στη Γ’ Εθνική στο ποδόσφαιρο.

Τα πρωταθλήματα αυτά θα επανεκκινήσουν μετά την εναρμόνιση των διοργανωτριών αρχών και των ομάδων σε τροποποιήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως θα εξειδικευτούν άμεσα από τις οδηγίες της επιστημονικής αρχής της ΓΓΑ.

Συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες σε Super League 1, Super League 2, Basket League και Vollley League.

Αναστέλλεται η λειτουργία των κολυμβητήριων σε όλη τη χώρα για τους αθλητές των σωματείων και για τους υποψήφιους ΣΕΦΑΑ και στρατιωτικών σχολών.

Τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία και των τριών χιονοδρομικά κέντρων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης Τετάρτης (03/03) και τα νέα μέτρα, με τα οποία έμπαινε«λουκέτο» στον αθλητισμό, οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με αποτέλεσμα την Παρασκευή (05/03) να υπάρξει νέα πρόταση στους λοιμωξιολόγους. Πριν από τις ανακοινώσεις της περασμένης Τετάρτης (03/03) είχε ανακοινωθεί, άλλωστε, από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) ότι θα άνοιγε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ