Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Συνελήφθη ο Μπερτομέου και στελέχη της Μπαρτσελόνα για το σκάνδαλο «Barcagate»

Τέσσερις συνολικά οι συλλήψεις (δεξιά στη φωτό ο Μπερτομέου)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη σύλληψη του τέως προέδρου της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και άλλων διοικητικών στελεχών του συλλόγου προχώρησε η καταλανική αστυνομία.

Προηγήθηκε έρευνα στα γραφεία των “μπλαουγκράνα”, σχετιζόμενη με το αποκαλούμενο Barcagate”, την υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με την οποία ο Μπαρτομέου είχε προσλάβει εταιρείες οι οποίες επιχειρούσαν μέσα social media να αποδομήσουν το προφίλ εσωτερικών αντιπάλων του, ακόμη και παικτών της ομάδας όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Χεράρδ Πικέ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, εκτός του Μπαρτομέου συνελήφθησαν ο διευθύνων σύμβουλος της Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκράου, ο νομικός σύμβουλος Ρομάν Γκόμεζ Πόντι, καθώς και το “δεξί χέρι” του τέως προέδρου, Χάουμε Μασφερέρ.

Ο Μπαρτομέου κάνει χρήση του δικαιώματος να μην απαντήσει

Το βράδυ της Δευτέρας (01/03) έγινε, μάλιστα, γνωστό ότι ο Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, που βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Les Corts, και που ανακρίθηκε για τους ισχυρισμούς που τον αφορούν κατά την έρευνα του «Barcagate», αποφάσισε να κάνει χρήση του δικαιώματος να μην απαντήσει.

Πριν από το μεγαλοσχήμονα πρώην παράγοντα της καταλανικής ομάδας τα άλλα δύο στελέχη που συνελήφθησαν, ο Γκόμεθ Πόντι και Μασφερέρ, είχαν κάνει το ίδιο.

Εν τω μεταξύ, η καταλανική αστυνομία, το σώμα «Mossos», εξέδωσε δήλωση στην οποία εξηγεί ότι για την περίπτωση αυτή έθεσε σε εφαρμογή «ενέργειες σχετικά με την έρευνα για φερόμενα εγκληματικά και κοινωνικοοικονομικά εγκλήματα».

Αφού ευχαρίστησε το σύλλογο της Μπαρτσελόνα για την «πλήρη συνεργασία», διευκρινίζεται ότι στην έρευνα, η οποία συνεχίζεται, εμπλέκονται άλλα πέντε άτομα, εκτός από τους τέσσερις που συνελήφθησαν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ