Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Αρχίζουν τα πρωταθλήματα μπάσκετ, πόλο και χάντμπολ, σέντρα και στη Γ’ Εθνική

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού ενέκρινε την έναρξη των αγώνων σε πρωταθλήματα που είχαν κλείσει για μήνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έπειτα από αρκετούς μήνες αναμονής για τη μεγάλη μερίδα του αθλητισμού, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού ενέκρινε την έναρξη των αγώνων της Α1 μπάσκετ γυναικών, Α1 πόλο ανδρών και γυναικών και Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και η έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών, Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου ανδρών, Α2 μπάσκετ ανδρών και Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου σάλας ανδρών.

Ανοίγουν, παράλληλα, τα κολυμβητήρια για τους αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο και τους υποψηφίους σχολών.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, με τις αποφάσεις που ισχύουν για τον αθλητισμό και για την Αττική, παίζονται αγώνες μόνο σε Super League 1 και Super League 2, Basket League, Volleyleague ανδρών και γυναικών.

Η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

«H “Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες” εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η “Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19” ενέκρινε ομόφωνα:

• Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

-Α1 μπάσκετ Γυναικών,

-Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

-Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

• Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:

-Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,

-Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,

-Α2 μπάσκετ Ανδρών

-Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

• Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

-αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,

-υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,

-άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

• Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ