Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Αθωώθηκε ο ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη – Πώς αντέδρασε ο Ολυμπιακός (video)

Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία αναλύεται μακροσκελώς (περίπου 100 σελίδες), καταλήγει με το συμπέρασμα πως «δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις εις βάρος της κατηγορίες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αθώο έκρινε τον ΠΑΟΚ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, που αποτέλεσε το μεγαλύτερο θέμα της περασμένης ποδοσφαιρικής περιόδου. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

«Πλήρης δικαιοσύνη όταν ξηλωθούν οι σκευωροί», αναφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου», σχολίασε ο Ολυμπιακός

Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία αναλύεται μακροσκελώς (περίπου 100 σελίδες), καταλήγει με το συμπέρασμα πως «δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις εις βάρος της κατηγορίες».

Να σημειωθεί πως αρχικά η ίδια Επιτροπή είχε αποδεχθεί την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, βάσει της οποίας είχε επιβάλει στον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης αφαίρεση 7 βαθμών.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), που την ανέπεμψε στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να εκδικαστεί εκ νέου και επί της ουσίας.

Το CAS δεν είχε κάνει δεκτή (στις 6 Ιουλίου εκδικάστηκε η υπόθεση) την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Το CAS επέστρεψε τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ και ζήτησε από την Επιτροπή Εφέσεων να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση και επί της ουσίας.

Βάσει της απόφασης, που βγήκε ύστερα από περίπου δύο μήνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 9 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει πια θέμα τιμωρίας του ΠΑΟΚ, φυσικά ούτε και αφαίρεση βαθμών.

Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου οι εμπλεκόμενες ομάδες κατέθεσαν τα υπομνήματά τους, μέσω των νομικών εκπροσώπων τους, όπως το ίδιο έκανε και ο Ολυμπιακός, που εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία. Την αναβολή της υπόθεσης είχε ζητήσει η ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς ήταν αδύνατο να δώσει το «παρών» ο Αλέξης Κούγιας, αίτημα που δεν έχει αποδεκτό από την Επιτροπή.

ΠΑΟΚ: Πλήρης δικαιοσύνη όταν ξηλωθούν οι σκευωροί

«Η σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ με τη δήθεν πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη κατέπεσε οριστικά και αμετάκλητα με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που δικαίωσε πανηγυρικά την ομάδα μας», λένε στον ΠΑΟΚ και τονίζουν με ανακοίνωση ότι η «πλήρης δικαιοσύνη θα υπάρξει, όταν ξηλωθούν οι σκευωροί».

Μολονότι οι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης νιώθουν ικανοποίηση για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς ουσιαστικά επιβεβαίωσε εκείνο που φώναζαν από την πρώτη στιγμή απέναντι στους σκευωρούς, δεν πρόκειται να αφήσουν την υπόθεση να ξεχαστεί μαζί με όσους έστησαν μια πλεκτάνη εις βάρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Είναι ενδεικτικό πως στον ΠΑΟΚ περνούν πια στην αντεπίθεση μετά την πανηγυρική δικαίωση από την Επιτροπή Εφέσεων καθώς θα επιδιώξουν να «ξηλωθούν» οι σκευωροί προκειμένου να αποδοθεί απόλυτη δικαιοσύνη. Οι επιτελείς του Δικεφάλου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν, μιλούν για ημέρα δικαίωσης της αξιοπρέπειας και της ιστορίας του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη και όλων όσοι σπιλώθηκαν σε αυτή την ιστορία που κόστισε κι ένα πρωτάθλημα το οποίο ουσιαστικά χάθηκε τη μέρα που ανακοινώθηκε η σκανδαλώδης γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Ο αθώος δεν αθωώνεται. Ο αθώος δικαιώνεται. Η σημερινή μέρα αποτελεί δικαίωση της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη και όλων όσων λοιδορήθηκαν και σπιλώθηκαν αυτούς τους 14 μήνες καταγγέλλοντας την πρωτοφανή, στα χρονικά, σκευωρία.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να δικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση, ούσα βέβαια ότι τακτικοί δικαστές δεν μπορούν να αγνοήσουν τα πραγματικά στοιχεία και να εξευτελιστούν σε όλη την Ελλάδα, όσες πιέσεις ενδεχομένως και αν τους ασκηθούν. Σήμερα όμως δεν αποδόθηκε πλήρης δικαιοσύνη. Αυτή θα αποδοθεί όταν ξηλωθούν από κρατικές θέσεις και αξιώματα τα εκτελεστικά όργανα της σκευωρίας».

Ολυμπιακός: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ δεν άρεσε στον Ολυμπιακό που με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Οι Πειραιώτες μιλούν για «ταφόπλακα του αθλήματος» και καταλήγουν: «Ντροπή είναι η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σκάνδαλο είναι η μόνη λέξη που πάντα χαρακτήριζε την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ. Τώρα, μετά από έναν νόμο που σκανδαλωδώς άλλαξε μέσα σε 12 ώρες για να σώσει τις δυο ΠΑΕ από τον υποβιβασμό, έχουμε και μια απόφαση σκάνδαλο. Αυτή της νεοσύστατης επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που το μπλοκ της εξυγίανσης υπερηφανεύεται ότι την εξέλεξε.

Μια απόφαση που προσπαθεί επί 100 σελίδες να πείσει ότι η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και η VIALAND είναι δυο ανεξάρτητες εταιρείες, που δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους!!! Δυο εταιρείες που είναι επίσημα συνδεδεμένες λειτουργικά και νομικά για δεκαετίες, με κοινό διευθύνοντα σύμβουλο, τον Α. Πιαλόγλου, κοινά μέλη στα διοικητικά τους συμβούλια, κοινούς μετόχους, κοινές έδρες και εγκαταστάσεις ζωτικών συμφερόντων (προπονητικό κέντρο, γήπεδο κλπ).

Μια απόφαση όμως που δεν κάνει καμία αναφορά στον σερβιτόρο Καλπαζίδη, για το πως με το μηδενικό πόθεν έσχες βρέθηκε στην RFA των εκατομμυρίων και του θείου Ιβάν αλλά και τα εκατομμύρια που έβαζε σε μια νύχτα στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει ούτε μια λέξη για την σχέση του Καλπαζίδη με τον θείο Ιβάν, τις εταιρείες του σε Κύπρο και Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Ίσως πιστεύουν έτσι ότι θα διαγράψουν από την ιστορία και τη συνείδηση του κόσμου τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι κατάφεραν όλοι μαζί, βάζοντας ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: “για να παίρνετε πρωταθλήματα μην επενδύετε στο ποδόσφαιρο, αλλά αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυϊδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο”. Ντροπή είναι η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ