Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Συγκλονίζει ποδοσφαιριστής στο Μεξικό: Ακρωτηριάστηκε μετά από ηλεκτροπληξία – Το μήνυμά του

Ο ίδιος δεν χάνει το κουράγιο του και βλέπει το ποτήρι... μισογεμάτο, αφού κατάφερε να μη χάσει τη ζωή του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάφερε να ζήσει και αυτό είναι το πιο σημαντικό και ας αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Με μια μακρά ανάρτηση στο Facebook, ο Ροντρίγκο Αλέν Κουέβας έκανε σαφές πως βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, παρά το τρομερό ατύχημα που είχε και το οποίο σημάδεψε τη ζωή του για το υπόλοιπό της.

«Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά. Είμαι ζωντανός κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», έγραψε. Ο επιθετικός της μεξικανικής Σιέρβος Τσάλκο (Γ’ Εθνική) είδε, όμως, την καριέρα του να τελειώνει απότομα, αφού λόγω σοβαρού οικιακού ατυχήματος στις 21 Ιανουαρίου, ο νεαρός άνδρας έπρεπε να ακρωτηριαστεί.

«Έπαθα ηλεκτροπληξία. Το ρεύμα εισήλθε από το κεφάλι και κατέληξε στο αριστερό πόδι», εξήγησε ο ποδοσφαιριστής, του οποίου το κάτω άκρο υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Με την πανδημία σε πλήρη έξαρση, τα νοσοκομεία στην Πόλη του Μεξικού ήταν γεμάτα και δεν μπόρεσαν να αναλάβουν την ευθύνη. «Χάρη σε μια επαφή, με μετέφεραν με ασθενοφόρο στο Κουλιακάν», υπογράμμισε ο Κουέβας. Η επέμβαση δεν μπορούσε, όμως, να πραγματοποιηθεί παρά μόνο τρεις ημέρες μετά το ατύχημα.


«Ο χειρουργός και οι γιατροί ήταν ειλικρινείς και άμεσοι μαζί μου και τους γονείς μου», ανέφερε ακόμα και συμπλήρωσε: «Στην αρχή οι γονείς μου δεν το ήθελαν. Ήθελαν μια δεύτερη γνώμη, γιατί ξέρουν τι σημαίνει ποδόσφαιρο για μένα. Σκέφτηκα χιλιάδες πράγματα εκείνη τη στιγμή. Σκέφτηκα το τέλος της καριέρας μου, το οποίο ήταν σύντομο, τις θυσίες που έπρεπε να κάνω για να φτάσω σε επαγγελματικό επίπεδο».

Η ομάδα του αντέδρασε στην περιπέτεια που περνά με μια δήλωση: «Ο σύλλογος Σιέρβος ήταν κοντά στον Αλέν σε κάθε στιγμή αυτής της δύσκολης δοκιμασίας. Η προτεραιότητα ήταν πάντα να διατηρήσει τη ζωή του, να τον συντροφεύσει, να τον βοηθήσει σε κάθε μια από τις δύσκολες και θαρραλέες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν. Αυτό κρατά τον Αλέν μακριά από το γήπεδο, αλλά όχι από την ομάδα. Θα τον συνοδεύσουμε σαν να ήταν μέλος της οικογένειας».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ