Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Αμετανόητος ο 38χρονος προπονητής – Εξακολουθεί να δηλώνει ερωτευμένος με την πρώην αθλήτριά του

Δεν αλλάζει όσα έχει πει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον ίδιο ισχυρισμό με αυτόν που επικαλέστηκε εξ αρχής, ότι δηλαδή διατηρούσε ερωτική σχέση με την 11χρονη αθλήτρια με τη θέλησή της και εν γνώσει της μητέρας της, επικαλείται και σήμερα ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της.

Ο νεαρός, άλλοτε προπονητής της 21χρονης σήμερα κοπέλας δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι παραμένει ερωτευμένος μαζί της, ενώ υποστηρίζει ότι όλα συνέβησαν τουλάχιστον έναν χρόνο αργότερα από ότι τα τοποθετεί χρονικά η νεαρή, κάτι που ωστόσο δεν αλλάζει την ουσία αφού και πάλι ήταν ανήλικη, αλλά και με τη συγκατάθεσή της.

Ο 38χρονος έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων περίπου στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης και οδηγήθηκε ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Ως μάρτυρες υπεράσπισής του έχει προτείνει τους γονείς του, οι οποίοι επίσης καταθέτουν σήμερα.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις εκ των οποίων οι δύο, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, αφορούν ανήλικο θύμα. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του αφορά βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, πράξεις που αποτελούν βαριά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται, πέρα από το ότι όσα έγιναν, έγιναν όταν η κοπέλα ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία από τα 11 έτη, πως δεν υφίσταται θέμα βιασμού, καθώς σχετίστηκε ερωτικά με τη θέληση της αθλήτριας η οποία μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κατηγορούμενος, ήθελε να φύγουν μαζί από το σπίτι της.

Οι ισχυρισμοί που προβάλει ο 38χρονος θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Από τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού, θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών.

Να σημειωθεί πως σε περιπτώσεις που η σεξουαλική βία στρέφεται σε βάρος ανηλίκων, ο νόμος προβλέπει διαφορετική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις που το θύμα είναι κάτω των 12 ετών, πιο ήπια για εκείνες που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών και εντελώς άλλη όταν το θύμα έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση το ανήλικου έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και τέλος στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος, ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Σύμφωνα με νομικούς «η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου» δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.

Ο 38χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη έπειτα από την κατάθεση της ίδιας της αθλήτριας και των γονιών της, οι οποίες «άνοιξαν» τον δρόμο για την ποινική δίωξη και σύλληψή του, καθώς για τις περιπτώσεις αυτών των αδικημάτων απαιτείται έγκληση από την πλευρά του θύματος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ