Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα του αθλητισμού κατήγγειλε κύπρια ολυμπιονίκης (video)

Η καταγγελία έγινε ύστερα από συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που έρχονται στο φως, καθώς μετά τη Σοφία Μπεκατώρου, όλο και περισσότερες γυναίκες «λύνουν» τη σιωπή τους.

Σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, για περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης με θύτη παράγοντα του αθλητισμού πριν από μερικά χρόνια, προχώρησε η αθλήτρια – Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου, ύστερα από συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία έλαβε χώρα μετά από πρόσκληση της Υπουργού.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι αναφορές σε ΜΜΕ της Άντρης Ελευθερίου για το επίμαχο θέμα.

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα θύματα και να φέρει τους υπαίτιους ενώπιον Δικαιοσύνης»

Η Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στην αθλήτρια για το θάρρος που επέδειξε, διαβεβαιώνοντάς τη, ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η ίδια προσωπικά θα βρίσκονται στο πλευρό της καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Επίσης, διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Πολιτείας και της ίδιας προσωπικά να πατάξουν τέτοια φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης απεύθυνε κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες που υπέστησαν βία, να μην φοβούνται και να προχωρήσουν σε καταγγελία, υπενθυμίζοντας τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες.

Επιπλέον, η κ. Γιολίτη τόνισε πως στην Αστυνομία λειτουργούν Ειδικά Κλιμάκια για την ενασχόληση με αυτό το αντικείμενο, το Σπίτι της Γυναίκας, καθώς και ο ΣΠΑΒΟ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει, «Τεράστιο μπράβο στην Άντρη Ελευθέριου που μίλησε. Σε μια Πολιτεία που οφείλει κ θέλει να προστατεύσει τα θύματα και να φέρει τους υπαίτιους ενώπιον Δικαιοσύνης.Ας δώσει το έναυσμα να μιλήσουν κ άλλες. Για να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής. Κ να διορθώσουμε όλα όσα τον τροφοδοτούν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ