Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Μπεκατώρου μετά την κατάθεση: Ελπίζω και άλλες γυναίκες να βγουν να μιλήσουν (video)

Τρίωρη κατάθεση έδωσε η Ολυμπιονίκης για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, κάνοντας ξανά δήλωση - προτροπή σε άλλα θύματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την ελπίδα και άλλες γυναίκες – όπως έχει πει πολλές φορές μετά τις δικές της καταγγελίες – να έρθουν μπροστά και να καταθέσουν τη δική τους σεξουαλική κακοποίηση η Σοφία Μπεκατώρου εξήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/01) των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, ύστερα από τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα, σχετικά με την υπόθεση της που έχει συγκλονίσει. Με τις καταγγελίες της και τις αποκαλύψεις της να προκαλούν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης από τις 9:30 μέχρι περίπου τις 12:30 το πρωί βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάκου στην Ευελπίδων, καταθέτοντας αναλυτικά όσων έχει καταγγείλει για την σεξουαλική κακοποίησή της το 1998. Το πρωί, μπαίνοντας στο κτίριο 16, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της, δεν προχώρησε σε δηλώσεις.

Κατά την έξοδό της, η Σοφία Μπεκατώρου, έχοντας γνώση για το «αγκάθι» που υπάρχει στην αυτεπάγγελτη έρευνα, δηλαδή ότι το υπό διερεύνηση αδίκημα έχει παραγραφεί, προχώρησε σε μία δήλωση – προτροπή.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε», είπα χαρακτηριστικά.

Πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την έρευνα, αναμένεται να μελετήσει την κατάθεση της αθλήτριας και να καταλήξει αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει την προκαταρκτική εξέταση ή αν η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο, ελέω παραγραφής.

Μπεκατώρου εισαγγελέας Ευελπίδων κατάθεση σεξουαλική κακοποίηση 1

Μπεκατώρου εισαγγελέας Ευελπίδων κατάθεση σεξουαλική κακοποίηση 2

Μπεκατώρου εισαγγελέας Ευελπίδων κατάθεση σεξουαλική κακοποίηση 3

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ