Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Αναβλήθηκε ξανά η λαμπαδηδρομία στο Τόκιο – Ανησυχία στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι φόβοι συνωστισμού και διάδοσης του κορονοϊού υποχρέωσαν τους υπεύθυνους να πάρουν αυτή την απόφαση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε ότι η λαμπαδηδρομία στο Τόκιο και σε γειτονικούς νομούς θα αναβληθεί έως το τέλος του μήνα λόγω του κορονοϊού. Και η ανησυχία είναι μεγάλη στους διοργανωτές. Οι φόβοι συνωστισμού και διάδοσης του κορονοϊού υποχρέωσαν τους υπεύθυνους να πάρουν αυτή την απόφαση.

Η Ολυμπιακή Φλόγα που ξεκίνησε από το Καλλιμάρμαρο είχε περάσει από ορισμένους δήμους του Τόκιο πέρυσι, αλλά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων σταμάτησε.

Όπως είχαν ανακοινώσει οι διοργανωτές την Παρασκευή (08/01) θα ξεκινούσε εκ νέου η λαμπαδηδρομία, αλλά αναβλήθηκε ξανά για τον φόβο διασποράς του κορονοϊού.


Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 λόγω της Πανδημίας αναβλήθηκαν για το 2021. Πριν από περίπου έναν μήνα έγινε γνωστό πότε θα κάνουν τεστ κορονοϊού οι αθλητές και τι θα γίνει με τους επισκέπτες, ενώ στο Τόκιο έχει σημάνει συναγερμός και λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού.


Υπενθυμίζεται ότι η Ολυμπιακή Φλόγα παραμένει στην Ιαπωνία, σαν… «φως στο τέλος του τούνελ όπου βρίσκεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή». Η παράδοση στους διοργανωτές είχε γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο υπό τη σκια του κορονοϊού τον περασμένο Μάρτιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ