Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Σάλος στη Σουηδία: Σε δίκη παίκτης που κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε για να δεχθεί κίτρινη κάρτα

«Λίγο μετά το παιχνίδι, ο παίκτης έλαβε ένα μεγάλο ποσό από άτομα που είχαν στοιχηματίσει την κίτρινη κάρτα στο συγκεκριμένο το παιχνίδι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η σουηδική δικαιοσύνη διέταξε την Τετάρτη (02/12) την παραπομπή σε δίκη ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατηγορείται ότι δέχθηκε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα σε αντάλλαγμα δωροδοκίας, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για την πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας.

Η υπόθεση χρονολογείται από τον Μάιο του 2019, έχει δημιουργήσει σάλο στη σκανδιναβική χώρα, καθώς μιλάμε και για παίκτη που εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην Έλφσμποργκ.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στον οποίο ο σουηδός ποδοσφαιριστής – το όνομα του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από την εισαγγελία – έλαβε κίτρινη κάρτα.


«Λίγο μετά το παιχνίδι, ο παίκτης έλαβε ένα μεγάλο ποσό από άτομα που είχαν στοιχηματίσει την κίτρινη κάρτα στο συγκεκριμένο το παιχνίδι», δήλωσε ο εισαγγελέας Στάφαν Έντλουντ. Το εν λόγω ποσό ανέρχεται σε 300.000 κορώνες ή περίπου 30.000 ευρώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο σουηδός ποδοσφαιριστής κατηγορείται για «αποδοχή δωροδοκίας» και «παραβίαση του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια» κι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως δύο ετών. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, δύο άλλα άτομα θα δικαστούν με την υποψία δωροδοκίας και παραβίασης της σουηδικής νομοθεσίας περί τυχερών παιχνιδιών.

Επιπλέον, η εισαγγελία έστειλε στο δικαστήριο κι ακόμη έναν παίκτη που αγωνίζεται σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε σε έξι παιχνίδια, που έχασε η ομάδα του.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ