Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

«Δοκίμασα καινούρια πράγματα» – Ο Τσιτσιπάς δικαιολογεί το ντεφορμάρισμά του

Ακόμα και να μην δοκίμαζε, όλοι οι αθλητές περνούν τέτοιες περιόδους...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε ότι ο λόγος πίσω από την κακή του φόρμα αμέσως μετά την επανέναρξη των αγώνων, εφέτος, ήταν ο πειραματισμός με το παιχνίδι του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής απογοήτευσε στο US Open, χάνοντας από τον Μπόρνα Τσόριτς στον τρίτο γύρο πριν από τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο, από τον Γιανίκ Σίνερ στη Ρώμη.

Έκτοτε, έφτασε στον τελικό στο τουρνουά του Αμβούργου και στον ημιτελικό του Roland Garros, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tennishead.net.

«Ήταν μια περίοδος που προσπαθούσα να δοκιμάσω νέα πράγματα», εξήγησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πρόσθεσε: «Έτυχε να δοκιμάσω αυτά τα νέα πράγματα κατά τη διάρκεια των αγώνων στις ΗΠΑ και τη Ρώμη. Μετά, επέστρεψα στον παλιό τρόπο παιχνιδιού μου και άρχισα να νιώθω πιο άνετα και σίγουρα στο γήπεδο μετά από αυτό».

Ο Τσιτσιπάς που θα πάει στην Ο2 για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, λέει ότι πολλά έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο.

«Νομίζω ότι μεγάλωσα και αντιμετώπισα πόνο μέσα και έξω από το γήπεδο. Έτσι, υπήρχαν πολλά μαθήματα που πήρα και είχα πολλούς αγώνες, αλλά όχι τόσους πολλούς που ήλπιζα να κάνω λόγω του κορονοϊού», είπε και συνέχισε:

«Αυτήν την στιγμή, δεν σκέφτομαι τους επερχόμενους τελικούς ATP. Εστιάζω σ΄ αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη για το τουρνουά στο Bercy. Νιώθω ότι αυτά είναι τουρνουά που μπορώ να κάνω καλύτερα εφέτος και έχω μια καλύτερη έκδοση του Stefanos στο γήπεδο, οπότε χαίρομαι που είμαι εδώ. Χαίρομαι που παίζουμε αυτά τα τουρνουά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στον πλανήτη».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ