Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Τι τρέχει με τα διοικητικά στον Παναθηναϊκό; Ο Δρακωτός μίλησε επίσημα για το ενδιαφέρον του

«Άκρως δελεαστική η πρόταση μας, αλλά ο Αλαφούζος ψάχνει συμπαίκτη κι όχι αγοραστή»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτι… τρέχει με τα διοικητικά στον Παναθηναϊκό, καθώς ο επικεφαλής των ενδιαφερομένων για την ΠΑΕ, Μάρκος Δρακωτός, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η πρόταση για τους «πράσινους» είναι άκρως δελεαστική αλλά πρόσθεσε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ψάχνει για συμπαίκτη και όχι αγοραστή.

Ο ελληνοαμερικανός Μάρκος Δρακωτός σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στη «Sportday»:

-Ποιοι άλλοι συμμετέχουν σ’ αυτό το κονσόρτσιουμ;

«Εκτός από εμένα, υπάρχει μία ομάδα Αμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν τη θέληση και την επιφάνεια να επενδύσουν στην ομάδα».

-Αληθεύει η πληροφορία πως στις πρώτες επαφές που έγιναν με την πλευρά Αλαφούζου, μεταφέρθηκε από την πλευρά του κονσόρτσιουμ πως είστε διατεθειμένοι να συμμετάσχετε στην ΠΑΕ με ποσό εκκίνησης τα 25 εκατ. ευρώ;

«Ισχύει ότι υποβάλαμε μία άκρως δελεαστική και δίκαιη αρχική πρόταση, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση της αποστολής των οικονομικών στοιχείων. Αναλόγως με τα αποτελέσματα του ελέγχου που θα ακολουθούσε, θα καταθέταμε την τελική μας πρόταση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα γι’ αυτό και επιμένουμε στα οικονομικά στοιχεία».

-Τα μέλη του κονσόρτσιουμ ενδιαφέρεστε και για το γηπεδικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, με ενεργή συμμετοχή στο θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου στον Βοτανικό;

«Μας ενδιαφέρει η Λεωφόρος και πιστεύουμε ότι το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού βρίσκεται σχεδόν έναν αιώνα στο κέντρο της Αθήνας, η δε αξία του γηπέδου εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όλες οι ανταγωνιστικές ομάδες έχτισαν ή χτίζουν γήπεδο στη φυσική τους έδρα.

Το ίδιο οφείλει να πράξει η ελληνική πολιτεία και για τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε άλλη λύση. πέραν του «Απόστολος Νικολαΐδης». θα μπορούσε να συζητηθεί υπό την προϋπόθεση και μόνο ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος να αποκτήσει ιδιόκτητες και μόνιμες εγκαταστάσεις, άνευ ενοικίου και ημερομηνίας λήξεως, αντίστοιχης αξίας με τη Λεωφόρο, οι οποίες θα στεγάζουν όλα τα τμήματα. Οποιαδήποτε κι αν είναι η τελική απόφαση, οφείλει να σέβεται την ιστορία του συλλόγου και να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του».

-Εφόσον σας διευκρινίστηκε απ’ την πλευρά Αλαφούζου πως πλέον δεν αναζητεί αγοραστή, αλλά συμπαίκτη για το 50% των μετοχών που ελέγχει ο ίδιος, το θέμα έχει κλείσει εντελώς από τη δική σας πλευρά ή υπάρχει «παράθυρο» για το μέλλον;

«Μας ενδιαφέρει μόνο το πλειοψηφικό ποσοστό. Όπως μας μεταφέρθηκε, ο Αλαφούζος δεν αναζητεί αγοραστή, αλλά συμπαίκτη αυτή την περίοδο. Είναι δικαίωμά του και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Εμείς θα είμαστε εδώ. εφόσον αποφασίσει να πωλήσει την ΠΑΕ και να εξετάσουμε τα δεδομένα όταν έρθει εκείνη η στιγμή».

πρωτοσέλιδο sportday frontpages.gr

«Κάθε πρόταση αντιμετωπίζεται με την αντίστοιχη σοβαρότητα»

Υπενθυμίζεται ότι θέση μέσω διαρροής είχε πάρει το βράδυ της Τετάρτης (21/10) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν στο φως ενδιαφέρον από Ελληνοαμερικανούς για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Μέσω της συγκεκριμένης διαρροής οι «πράσινοι» εκτιμούν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν υπήρξε η ανάλογη τεκμηρίωση και σοβαρότητα στην προσέγγιση που τους έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς διέρρευσαν χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από την ΠΑΕ υπογράμμιζαν ότι κάθε σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση αντιμετωπίζεται με την αντίστοιχη σοβαρότητα»…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ