Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσημα καταργήθηκε το 0-20 στην Euroleague για τον κορονοϊό: Σε νέα ημερομηνία το Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε μετά από αλλαγές στο καταστατικό της ότι το ματς των «πράσινων», που αναβλήθηκε, θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Euroleague προχώρησε σε μια σημαντική αλλά και αναμενόμενη κίνηση, όπως και αναμενόταν, όσον αφορά στους κανονισμούς σχετικά με την αναβολή αγώνων λόγω του κορονοϊού, κάτι που επηρεάζει και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. 

Πιο συγκεκριμένα, το συμβούλιο των μετόχων της ECA πραγματοποίησε σήμερα (19/10) τηλεδιάσκεψη και αποδέχτηκε την τροποποίηση του άρθρου 6 που προέβλεπε ήττα με 0-20 για ομάδες που αδυνατούσαν να παραταχθούν με τουλάχιστον οκτώ παίκτες λόγω κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως όλα τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα θα επαναπροσδιοριστούν σε νέες ημερομηνίες και ώρες. Η τροποποίηση θα εφαρμοστεί άμεσα στην Euroleague και το Eurocup, ενώ έχουν ήδη επηρεαστεί επτά παιχνίδια των δυο διοργανώσεων από τον κορονοϊό, με το Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να είναι ένα από αυτά.

«Οποιαδήποτε ομάδα αδυνατεί να παραταχθεί με μίνιμουμ οκτώ παίκτες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού ή εφόσον μια ομάδα πρέπει να μπει σε καραντίνα εξαιτίας του Covid-19:

– Το παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, εφόσον υπάρξουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

– Αν δεν υπάρξουν διαθέσιμες ημερομηνίες ή εφόσον ξεπεραστεί ο επιτρεπόμενος αριθμός αναβολών, το κλαμπ που ευθύνεται θα χάνει το παιχνίδι.

– Κανένα παιχνίδι δεν θα επαναπρογραμματιστεί μετά από αυτές τις ημερομηνίες:
EuroCup Regular Reason (22 Δεκεμβρίου 2020)
EuroCup Top 16 (23 Φεβρουαρίου 2021)
EuroLeague Regular Season (13 Απριλίου 2021)
EuroLeague Playoffs (5 Μαϊου 2021)

Η τροποποίηση του κανονισμού θα έχει αναδρομική ισχύ. Οι αγώνες που έχουν επηρεαστεί και θα επαναπρογραμματιστούν είναι οι εξής:

EUROLEAGUE

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός (Regular Season, 3η αγωνιστική)
Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας (Regular Season, 4η αγωνιστική)
Μπασκόνια – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Regular Season, 3η αγωνιστική)
Βαλένθια – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Regular Season, 4η αγωνιστική)

EUROCUP

Τσεντεβίτα Ολίμπια – Μπούρσασπορ (Regular Season, 2η αγωνιστική)
Βενέτσια – Μπουρζ (Regular Season, 3η αγωνιστική)
Μπουρζ – Ούνικς Καζάν (Regular Season, 5η αγωνιστική)

Οι τροποποιήσεις των ειδικών κανονισμών θα συμπεριληφθούν στους κανονισμούς της σεζόν 2020-21 και θα κοινοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Τα κλαμπ συμφώνησαν επίσης στην ενίσχυση της παρακολούθησης των Πρωτοκόλλων Υγείας και Ασφάλειας, όπως και στην εκτέλεσή τους από κάθε ομάδα, με στόχο τη βελτίωσή τους και την εφαρμογή των καλύτερων δυνατών πρακτικών μεταξύ των 42 κλαμπ των δυο διοργανώσεων.

– Οι τροποποιήσεις των κανονισμών έγιναν σε πλήρη συνεννόηση με την Ένωση Παικτών και την Ένωση Προπονητών».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και CEO, Τζόρντι Μπερτομέου, απέστειλε επιστολή στον αθλητικό δικαστή της διοργάνωσης, ζητώντας του να αναστείλει τις ανοιχτές υποθέσεις των αναμετρήσεων που δε διεξήχθησαν στη «διαβολοβδομάδα», με την αναστολή να ισχύει μέχρι και την Δευτέρα (19/10) ημέρα κατά την οποία θα τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Οπότε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει να παίξει ακόμα ένα παιχνίδι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ