Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Τένις: Θριάμβευσε η Οσάκα στο US Open – Κατέκτησε με ανατροπή τον 2ο τίτλο στη Νέα Υόρκη (video)

Η 23χρονη Γιαπωνέζα κατέκτησε τον τρίτο Grand Slam τίτλο της στους ισάριθμους τελικούς που έχει συμμετάσχει και όλοι ήταν με αντίπαλο την Βικτόρια Αζαρένκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ναόμι Οσάκα ήταν η θριαμβεύτρια του εφετινού US Open, που διεξήχθη στη σκιά της πανδημίας, κατακτώντας τον τρίτο Grand Slam τίτλο της στους ισάριθμους τελικούς που έχει συμμετάσχει και όλοι ήταν με αντίπαλο την Βικτόρια Αζαρένκα. Έφτασε στην επιτυχία με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-3).

Η 23χρονη Γιαπωνέζα πανηγύρισε για δεύτερη φορά τη στέψη της σε «βασίλισσα» της Νέας Υόρκης, αφού προηγουμένως χρειάστηκε να φτάσει σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της από τη Λευκορωσία.

Η Οσάκα έχασε το πρώτο σετ με «κατεβασμένα χέρια» (1-6), επανάκαμψε όμως και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στην Αζαρένκα κατακτώντας τα επόμενα δύο με 6-3, 6-3.

Έτσι, η Οσάκα διατήρησε το αήττητο σε τελικούς Major τουρνουά κι αυτό είναι ένα επίτευγμα αξιοσημείωτο, δεδομένης της νεαρής ηλικίας της. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένδειξη για τις δυνατότητές της και δείκτη για το περιθώριο εξέλιξής της.


Ταυτόχρονα, η φετινή διοργάνωση σηματοδότησε την επιστροφή μιας πρωταθλήτριας και μητέρας, της Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία κατόρθωσε να συνδυάσει τη μητρότητα με τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, αποδεικνύοντας τα ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματά της.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ