Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

«Έκανε λάθος η Λίγκα, είμαι ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα» – Άνοιξε τον δρόμο της φυγής ο Μέσι

Επιμένει στη θέση του ο αργεντινός σούπερ σταρ πως μπορεί να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα δίχως οικονομικό αντάλλαγμα, αναφέροντας πως δεν ισχύει η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σίριαλ με την παραμονή ή όχι του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα είχε νέα επεισόδια. Με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πατέρας του, ο διεθνής άσος απάντησε στους ισχυρισμούς της ισπανικής Λίγκας (La Liga) ότι η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ ισχύει κανονικά.

Ο αργεντινός σούπερ σταρ απέφυγε, πάντως, να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει σχετικά με το μέλλον του, αν και την Πέμπτη (03/09) ο πατέρας και μάνατζέρ του είπε ότι είναι κοντά στο να συνεχίσει τελικά στους «μπλαουγκράνα». Όπως και να’ χει ο Μέσι έκανε… ντρίμπλα δίχως να ανοίξει τα χαρτιά του αλλά δείχνοντας να επιμένει στη θέση του, ότι δηλαδή είναι ελεύθερος για να φύγει από την Μπαρτσελόνα.

Ο Χόρχε Μέσι υπογράφει τη σχετική ανακοίνωση – απάντηση προς τη Λίγκα ξεκαθαρίζοντας πως σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει ο Αργεντινός με τους Καταλανούς η ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ δεν ισχύει μετά το τέλος της σεζόν 2019-20. Με αυτόν τον τρόπο, για άλλη μια φορά, ο διεθνής άσος επιμένει να υποστηρίζει πως μπορεί να αποχωρήσει χωρίς να καταβληθεί αυτό το ποσό.

Σημειώνεται, επίσης, πως η πλευρά του Μέσι έστειλε σχετική επιστολή και στο πρόεδρο της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, τονίζοντας ξεκάθαρα πως καμία ισχύ δεν έχει η ρήτρα στο συμβόλαιο. Αυτό ίσως σημαίνει πως τελικά ο παίκτης δεν κάνει πίσω στην απόφασή του να φύγει από τη Μπαρτσελόνα και συνεχίζει να διεκδικεί την αποχώρησή του ως ελεύθερος.

Μέσι απάντηση LaLiga ρήτρα Μπαρτσελόνα

La Liga για Μέσι: Δεν είναι ελεύθερος, σε ισχύ η ρήτρα των 700 εκατ. ευρώ

Νωρίτερα την Παρασκευή (04/09) μια σημαντική διευκρίνιση ως προς τη διαφωνία του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα, έδωσε η La Liga, καθώς έκανε γνωστό πως η ρήτρα των 700 εκατ. ευρώ που έχει ο ποδοσφαιριστής με τον καταλανικό σύλλογο βρίσκεται σε ισχύ. Κάτι που σημαίνει πως, όποια ομάδα σκοπεύει να αποκτήσει τον αργεντινό σούπερ σταρ θα πρέπει να πληρώσει την Μπαρτσελόνα είτε 700 εκατ. ευρώ δίχως διαπραγμάτευση, είτε θα πρέπει να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με τους «μπλαουγκράνα». Κάτι για το οποίο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, απάντησε ο αργεντινός σούπερ σταρ.

Η ενημέρωση της La Liga αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε σχέση με τις διαφορετικές ερμηνείες -μερικές από αυτές αντιφατικές μεταξύ τους- που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, σχετικά με τη συμβατική κατάσταση του παίκτη Λιονέλ Μέσι, ​​η La Liga θεωρεί σκόπιμο να διευκρινίσει μετά την ανάλυση του συμβολαίου του με το σύλλογό του:

Η σύμβαση ισχύει επί του παρόντος και ισχύει ρήτρα καταγγελίας σε περίπτωση που ο Λιονέλ Μέσι αποφασίσει να ζητήσει την πρόωρη μονομερή λύση της σύμβασης, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 16 του βασιλικού διατάγματος 1006/1985, της 26ης Ιουνίου, από αυτό που ρυθμίζει την ειδική εργασιακή σχέση των επαγγελματιών αθλητών.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και ακολουθώντας την αντίστοιχη διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις, η La Liga δεν θα πραγματοποιήσει την προηγούμενη διαδικασία θεώρησης για την απομάκρυνση του παίκτη από την ομοσπονδία εάν δεν έχουν πληρώσει προηγουμένως το ποσό της εν λόγω ρήτρας».

Μέσι LaLiga ρήτρα Μπαρτσελόνα

Η διαφωνία Μέσι – Μπαρτσελόνα

Σημειώνεται ότι ο Μέσι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 αλλά υπάρχει ένας όρος που επιτρέπει στον Αργεντινό να μείνει ελεύθερος, εφόσον ενημερώσει το κλαμπ δέκα ημέρες μετά το τέλος της σεζόν.

Στην προκειμένη περίπτωση η διαφωνία έγκειται στο γεγονός ότι η σεζόν 2019-20 ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες δεδομένου ότι υπό νορμάλ συνθήκες (δίχως κορονοϊό) η αγωνιστική περίοδος θα ολοκληρωνόταν στις 31 Μαΐου, άρα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο Μέσι θα έπρεπε να έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του. Με την πανδημία οι συνθήκες άλλαξαν, όμως, και η σεζόν ολοκληρώθηκε τέλη Αυγούστου.

Ο Μέσι λοιπόν υποστηρίζει ότι ενήργησε εντός του δεκαημέρου μετά το φινάλε της σεζόν, ενώ η Μπαρτσελόνα θα «πατήσει» στο ότι ο Μέσι θα έπρεπε βάσει συμβολαίου, έχασε την προθεσμία.

Απών από τα τεστ

Ο Μέσι φαίνεται, πάντως, διατεθειμένος να τραβήξει στα άκρα την υπόθεση καθώς απουσίασε από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού. Ο Αργεντινός θα έπρεπε να βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στις 10.15 το πρωί κάτι όμως που δε συνέβη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ