Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Παρέμβαση της FIFA ζητά ο Ολυμπιακός για τον τελικό του Κυπέλλου

Νέα επιστολή από τους «ερυθρόλευκους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την παρέμβαση της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ζητά ο Ολυμπιακός, μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για τη μετάθεση του τελικού Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέστειλαν νέα επιστολή σε FIFAUEFA, με την οποία ζητούν την άμεση παρέμβαση της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έτσι ώστε «να προστατέψει την αξιοπιστία της διοργάνωσης του Κυπέλλου και του ίδιου του ποδοσφαίρου στη χώρα μας».

Μεταξύ άλλων η πειραϊκή ΠΑΕ αναφέρει ότι ο ορισμός του τελικού στις 30/8 είναι παράλογος, λανθασμένος και παράνομος κι ακόμη «παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και βασικούς στόχους του οργανωμένου ποδοσφαίρου που είναι η προστασία της ακεραιότητά του και των αγώνων του».

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Ομοσπονδία υποβαθμίζει επί της ουσίας τον τελικό σε αγώνα προετοιμασίας, αφού τα ρόστερ των ομάδων θα είναι διαφορετικά από αυτά που έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι «ερυθρόλευκοι» «παραβιάζει άμεσα την πολιτική της UEFA σε σχέση με τις διοργανώσεις της».

«Μην επιτρέψετε αυτό το όνειδος», ανέφεραν οι Πειραιώτες στην τελευταία τους επιστολή σε FIFA και UEFA. Πριν από μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός είχε στείλει επιστολή στην UEFA, στην οποία υποστήριζε ότι η ΠΑΕ ενημερώθηκε από τον Τύπο για την αναβολή του τελικού με την ΑΕΚ, πριν προκύψει η ανακοίνωση της ΕΠΟ και ζητούσαν την παρέμβασή της.

Υπενθυμίζεται ότι FIFA – UEFA δε συμφωνούν με τον ορισμό του τελικού στις 30/08, με βάση δηλώσεις που έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος των διεθνών συνομοσπονδιών στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ