Η επιβεβαίωση των σημαντικών φάσεων στην Τούμπα από το VAR ήταν σε ημερήσια διάταξη την Κυριακή (19/01) και οι υποδείξεις που έγιναν μέσω της διαδικασίας αυτής ήταν πολλές και αναγκαίες και καθόρισαν και την εξέλιξη του αγώνα ΠΑΟΚ- Αστέρα Τρίπολης (3-1) για την 19η ημέρα της Super League. Οι πρωταθλητές είναι πάντα στο… κυνήγι του Ολυμπιακού, ο οποίος έμεινε στην κορυφή και στο +1 μετά το 4-2 κόντρα στον Άρη.
Με επιθετικότερο τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η αναμέτρηση της Τούμπας, αλλά στο 14′ ήταν ο Αστέρας που απείλησε την εστία των γηπεδούχων. Από λάθος του Αουγκούστο ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε το σουτ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ.
Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 25′ με κεφαλιά του Ινγκασον σε κόρνερ του Βιεϊρίνια. Η μπάλα έφυγε άουτ και αυτή ήταν η πρώτη καλή προσπάθεια των γηπεδούχων στο άνευρο γενικά ξεκίνημα τους. Αυτή ήταν η προειδοποίηση για το γκολ που ήρθε στο 29′. Από φάουλ που εκτελέστηκε με πρωτότυπο τρόπο η μπάλα έφθασε στην περιοχή του Αστέρα όπου ο Σφιντέρσκι δεν ήταν πρόθυμος να σπαταλήσει την ευκαιρία. Με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0, που όμως καθυστέρησε πέντε λεπτά να «μετρήσει», μετά τον διεξοδικό έλεγχο του VAR.
Η ομάδα της Τρίπολης συνέχισε να διεκδικεί το καλύτερο και στο 38′ σουτ του Μάρκο Φερνάντεθ πέρασε ελάχιστα άουτ. Κοντά σε ευκαιρία βρέθηκε στο 42′ και ο Μπόρχα Φερνάντεθ σουτάροντας στα ύψη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επίσης επιθετικά αλλά ήταν και ευνοημένος απο το var αφού ο Πέλκας πέτυχε το 2-0 στο 61′ με κοντινό σουτ κι ενώ ο βοηθός αρχικά το ακύρωσε σαν οφσάιντ.
Στο 64′ ο Σοάρες ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε και το πέναλτι που αρχικά υποδείχθηκε, ανακλήθηκε με απόφαση του …VAR. Στο μεταξύ η δεύτερη κίτρινη του Σουάρες μετατράπηκε σε απευθείας κόκκινη.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε επιθετικά και στο 79′ ο Λάμπρου από ασίστ του Μίσιτς πέτυχε το 3-0 σε αποθέωση, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο. Στο 85′ ο Μάρκο Φερνάντεθ πέτυχε γκολ για τον Αστέρα, απο κοντά που αρχικά ακύρωσε ο διαιτητής και ο varιστας Παπαπέτρου ανασκεύασε με νεότερη εκτίμηση.
Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα των ομάδων στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο έφτασε στην καθαρή νίκη.
Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Αουγκούστο, Ριέρα.
Κόκκινες: Σουάρες.
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ινγκασον, Μαουρίτσιο (80′ Εσίτι), Μίσιτς, Πέλκας (61′ Λάμπρου), Αουγκούστο, Λημνιός, Σφιντέρσκι (68′ Ακπομ).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρες, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (60′ Ριέρα) Μπόρχα Φερνάντεθ (77′ Μπελοκ), Βαλιέντε, Μάρκο Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (79′ Πασαλίδης), Χαουρέγκι.
(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Φωτογραφίες: intime.gr