Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Στην αντεπίθεση η ΕΠΟ για τις… μηνύσεις στους διαιτητές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια εξαιρετικά καυστική ανακοίνωση με την οποία φωτογραφίζει ξεκάθαρα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις κινήσεις στα θέματα της διαιτησίας, εξέδωσε την Πέμπτη (16/01) η ΕΠΟ, η οποία επί της ουσίας τονίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν είτε να τρομοκρατήσουν τους διαιτητές είτε να διακοπεί το πρωτάθλημα. Επιπλέον, καλεί τους… ταραξίες της κανονικότητας να σταματήσουν να προκαλούν την κοινή γνώμη και να στοχοποιούν διαιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (15/01) αντίδραση δια της νομικής οδού είχαμε από τον Σάββα Θεοδωρίδη για τους ορισμούς των διαιτητών. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέθεσε μηνύσεις κατά των Μέλο Περέιρα, Μιχάλη Κουκουλάκη και άλλων μελών της ΚΕΔ. Όπως και κατά των διαιτητών, Βασίλη Φωτιά και Άγγελου Ευαγγέλου, που επέστρεψαν στη δράση, έπειτα από την απουσία δύο αγωνιστικών, μετά την απόδοσή τους στο Βόλος ΝΠΣ – Ολυμπιακός. Και όσα είχαν συμβεί μετά από αυτό το ματς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Μετά τις διαδοχικές προσπάθειες κατασυκοφάντησης και κατατρομοκράτησης των διαιτητών και βοηθών διαιτητών των αγώνων της Super League 1 και της απόπειρας για αναστολή της διεξαγωγής του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος, προκειμένου να πληγεί κατά κύριο λόγο η Ομοσπονδία, πληροφορούμαστε από τα Μ.Μ.Ε. ότι οι γνωστοί “ταραξίες” της κανονικότητας του χώρου προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη βιομηχανία υποβολής μηνύσεων, που εφηύραν εις βάρος των διαιτητών και κατά των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Αυτή τη φορά ωστόσο ξεπερνιέται κάθε όριο, αφού -βάσει των διαρροών- είναι προφανής η αναφορά σε φαιδρά επιχειρήματα, ασύστολα ψεύδη και γελοίους ισχυρισμούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η στοιχειοθέτηση απίθανων σεναρίων και ανύπαρκτων αδικημάτων.

Για όσους δεν…τρέφονται με σανό, ο στόχος βέβαια παραμένει προφανής: ή τα μέλη της Κ.Ε.Δ. και οι διαιτητές θα υποκύψουν στις πιέσεις και το μπούλινγκ, ή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί. Με κάθε τρόπο και πάσει θυσία… Ακόμα και αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρεται καθημερινά διεθνώς με τα καμώματά τους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επαναλαμβάνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η Κ. Ε. Δ. και τα μέλη της λειτουργούν σε καθεστώς ανεξαρτησίας και αυτονομίας, βάσει των οδηγιών των FIFA και UEFA, και ουδείς μπορεί να παρέμβει ή να επηρεάσει το έργο του ορισμού των διαιτητών και της αξιολόγησής τους.

Όσο κι αν κάποιοι εξαντλήσουν την εφευρετικότητά τους, όσο κι αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν, το Παιχνίδι θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο και οι απαράδεκτες μέθοδοί τους θα πέφτουν στο κενό.

Ας σταματήσει, λοιπόν, η πρόκληση της φίλαθλης κοινής γνώμης και η στοχοποίηση των διαιτητών, τώρα!».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ