Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Κίνηση ανθρωπιάς από τον ΠΣΑΠ: Συγκίνηση στο φιλικό τουρνουά στα Τίρανα για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Στη γειτονική χώρα ταξίδεψαν και πολλά μέλη της Εθνική του 2004 και έγιναν αποδέκτες της αγάπης των γηπεδούχων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πλευρό όλων των ανθρώπων που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 6,4 ρίχτερ που σάρωσε την Αλβανία στις (26/11) βρέθηκε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Αθλητών που προχώρησε σε μια ακόμα σπουδαία κίνηση.

Συγκεκριμένα, πήρε μέρος την Παρασκευή (10/01) σε φιλικό τουρνουά στα Τίρανα και στη γειτονική χώρα ταξίδεψαν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και πρωταθλητές Ευρώπης το 2004 -. Τα έσοδα θα διατεθούν στους σεισμοπαθείς.

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός

Το τουρνουά διοργανώθηκε στο Air Albania Stadium, μεταξύ παλαίμαχων από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Αλβανία και έτσι μπήκε ένα… λιθαράκι στην ανοικοδόμηση των περιοχών που δέχθηκαν το χτύπημα του Εγκέλαδου, αφού τα έσοδά του διατέθηκαν στους συνανθρώπους μας που παλεύουν να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους.

Συνολικά πουλήθηκαν 12.200 εισιτήρια. Οι έλληνες παίκτες – όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες – ένιωσαν από κοντά την αγάπη που υπάρχει μεταξύ των δύο λαών. Παράλληλα, όλοι έστειλαν το μήνυμα πως το ποδόσφαιρο δύναται να αποτελέσει την ατμομηχανή για ένα καλύτερο αύριο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Εθνική μας ομάδα έπαιξε στον τελικό και ηττήθηκε από τους Ιταλούς με 1-0. Σε τέτοιες στιγμές δεν υπάρχουν, όμως, νικητές και ηττημένοι. Με σύνθημα «Luajmë dhe rindërtojmë sëbashku», είπαμε πως «Παίζουμε και ξαναχτίζουμε ενωμένοι…».

Την ομάδα του Π.Σ.Α.Π. στελέχωσαν οι Κώστας Κιάσσος, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιώργος Καραγκούνης, Στράτος Αποστολάκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νίκος Γκουλής, Ηλίας Κώτσιος, Λεωνίδας Βόκολος, Φάνης Γκέκας, Γιάννης Σκοπελίτης, Γιάννης Χρυσάφης, Μίλαν Πάβλοβιτς, Ιβάν Ρούσεφ, Παναγιώτης Κατσιαρός, Κώστας Ηπειρώτης και Γιώργος Μπαντής, ενώ προπονητής της ήταν ο Χαράλαμπος Ζελενίτσας.

Θυμηθείτε την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ πριν από τον αγώνα:

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν σύνορα, αλλά μας ενώνει και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται.

Στις 26 Νοεμβρίου η Αλβανία συγκλονίστηκε από τον φονικό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και αποτελεί χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 13

Την Παρασκευή (10/1) στο Air Albania Stadium θα διεξαχθεί διεθνές φιλικό τουρνουά με τη συμμετοχή παλαιμάχων από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Αλβανία και τα έσοδά του θα διατεθούν σε εκείνους που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.

Ο Π.Σ.Α.Π. ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των γειτόνων μας και θα λάβει μέρος έχοντας στην ομάδα του, μεταξύ άλλων, τους πρωταθλητές Ευρώπης 2004 Γιώργο Καραγκούνη, Φάνη Κατεργιαννάκη και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Luajmë dhe rindërtojmë sëbashku…

Παίζουμε και ξαναχτίζουμε ενωμένοι…»

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 9

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 1

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 2

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 3

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 4

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 5

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 6

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 7

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 8

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 10

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 11

ΠΣΑΠ Αλβανία Ελλάδα φιλικό τουρνουά σεισμός 12

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ