Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Έρχονται εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: FIFA και UEFA καλούν τους τέσσερις «μεγάλους» σε συνάντηση στην Ελβετία

Για την επόμενη... ημέρα μετά και την αποχώρηση της διεθνούς εποπτείας, κάτι που περιλαμβάνει και εκλογές στην ΕΠΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός των όσων ανακοινώθηκαν επίσημα από FIFA/UEFA μέσω της ΕΠΟ, για την πολύωρη συνάντηση που έγινε στη Νιόν παρουσία Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και Βαγγέλη Γραμμένου, προκύπτει και ένα άλλο τεράστιο θέμα που δεν ανακοινώθηκε για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και την αποχώρηση της διεθνούς εποπτείας. Κάτι που περιλαμβάνει και εκλογές στην ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεθνείς συνομοσπονδίες αποφάσισαν να καλέσουν σε συνάντηση μετά τις γιορτές και επί ελβετικού εδάφους, τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, δηλαδή τους τέσσερις «μεγάλους».

Με αφορμή το γεγονός ότι στις 31 Ιουλίου αποχωρεί η διεθνής επιτροπεία από τη χώρα μας, σκοπός της συνάντησης θα είναι να περάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην επόμενη μέρα με μια συμφωνία κυρίων.

Να προκύψει δηλαδή μια συναίνεση μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας και με βάση τη συναίνεση αυτή, αρχικά να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ και εν συνεχεία το ποδόσφαιρο να πορευτεί χωρίς την παρουσία των διεθνών συνομοσπονδιών στη χώρα μας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι στην FIFA και την UEFA δεν επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ το φθινόπωρο του 2020 όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά κατά παρέκκλιση τον Ιούνιο ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου, ώστε οι ξένοι τοποτηρητές να βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας, πριν αποχωρήσουν οριστικά στις 31/7.

Τρόπον τινά δηλαδή, να αφήσουν τα πράγματα «τακτοποιημένα» και με μια μεγάλη συναίνεση μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζου, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη.

Ζήτησαν ασφάλεια για τους τρεις της ΚΕΔ

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από την συνάντηση της Πέμπτης (12/12) στη Νιόν, είναι πως FIFA και UEFA ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μεριμνήσει ώστε να υπάρξει προστασία και φύλαξη των τριών μελών της ΚΕΔ (Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ). Αυτό, όχι επειδή υπήρξαν κάποιου είδους απειλές εναντίον τους, αλλά διότι υπάρχει γενικότερος φόβος λόγω του τεταμένου κλίματος.

(πληροφορίες από sport-fm.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ