Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων: Η πρώτη συγκροτημένη ομάδα προσφύγων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

25 πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν έχουν επιλεχθεί για να αποτελέσουν την ποδοσφαιρική ομάδα Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων, η οποία θα φέρει τη διεθνή ονομασία Hope Refugees Football Club.

Πρόκειται για την ομάδα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Οργάνωσης Γη με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Πειραιά και τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά, υπό την αιγίδα της UEFA η οποία ενθάρρυνε και το υποστηρίζει το εγχείρημα, στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για την κοινωνική όσμωση μέσω του ποδοσφαίρου.

Η Οργάνωση Γη ανέλαβε τις πρωτοβουλίες και έκανε τις ενέργειες ώστε να ενημερωθούν για την κίνηση οι πρόσφυγες που διαμένουν σε Ελαιώνα, Σκαραμαγκά, Σχιστό, Ελληνικό, όπως και σε διαμερίσματα στο λεκανοπέδιο, με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας και την φροντίδα Δήμων και ΜΚΟ.

Το ενδιαφέρον συμμετοχής ήταν μεγάλο και ύστερα από προπαρασκευή τριών μηνών και προπονήσεις στο γήπεδο της οδού Αμοργού, στα Καμίνια, ολοκληρώθηκε η επιλογή των παικτών.

Η Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων θα ενταχθεί, σε πρώτη φάση, σε πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων με μελλοντικό στόχο να αποκτήσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε πρωτάθλημα τοπικής κατηγορίας.

Καθήκοντα προπονητή θα ασκεί ο Μοχάμεντ Αφάς, που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την πατρίδα του (Συρία) ο οποίος μεταγράφηκε σε ομάδα του εξωτερικού (το 1993 στην Προοδευτική) και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα από το 2011. Ο Αφάς, που ως τεχνικός κατάκτησε το πρωτάθλημα Συρίας και το Κύπελλο Ασίας με την Αλ Ιτιχάντ, θα έχει συνεργάτη τον Ανδρέα Σαμπάνη, με προϋπηρεσία ως παίκτης και προπονητής σε πειραϊκές ομάδες.

«Αναμφισβήτητα βλέπουμε θετικά στοιχεία από τους παίκτες που ήλθαν κοντά μας, ώστε να συγκροτήσουμε την ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη συνεργασία, στην ποδοσφαιρική σκέψη, μα κυρίως στη ψυχολογία τους, ώστε να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο και κυρίως να το ευχαριστιούνται», υπογράμμισε ο Αφάς μιλώντας για το εγχείρημα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ