Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Επίθεση Παναθηναϊκού σε Μαρινάκη, αφήνοντας αιχμές για «μαγειρέματα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι», αφήνουν αιχμές για τις κινήσεις του προέδρου του Ολυμπιακού στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» (και όχι μόνο).

Καταγγέλλοντας, λοιπόν, ότι οι αιτήσεις εξαίρεσης του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου που έχουν φτάσει τις έντεκα (με τις δέκα προηγούμενες να έχουν απορριφθεί) θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι να βρεθεί, όπως αναφέρει, συμβούλιο «που θα κάνει δεκτή την αίτησή μας».

Παράλληλα (με ένα αιχμηρό υστερόγραφο) η «πράσινη» ΠΑΕ ζητά την αυτό-εξαίρεση του Ανδρέα Παπαδημητρίου από την υπόθεση. Ο κ. Παπαδημητρίου είναι προεδρεύων στο συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει την τύχη του 11ου αιτήματος εξαίρεσης του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου, που αυτή τη φορά κατατέθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Την ίδια ώρα, ο Εφέτης κ. Παπαδημητρίου φέρεται να είναι αυτός στον οποίο έχει ανατεθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου η πειθαρχική έρευνα που της ζήτησε ο κ. Μαρινάκης χθες. Το θέμα που εγείρει ο Παναθηναϊκός είναι ότι ο κ. Παπαδημητρίου είναι μισθοδοτούμενος και από την ΕΠΟ ως αναπληρωματικό μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ομοσπονδίας. Κάτι που θέτει ζήτημα ηθικού και δεοντολογικού ασυμβίβαστου, τη στιγμή που πρέπει να κρίνει και στελέχη της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Στην ίδια ανακοίνωση, δε, ο Παναθηναϊκός δεν αφήνει ασχολίαστους και τους φερόμενους διαλόγους στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα με διπλά συμβόλαια και οικονομικά ιδρύματα στο εξωτερικό».

 Η εν λόγω ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Η πολυσχιδής δραστηριότητα του κ. Μαρινάκη στον χώρο του ποδοσφαίρου μάς έχει κάνει πράγματι πιο σοφούς. Χάρη στις συνομιλίες αυτού και των Γιάννη Βρέντζου και Σάββα Θεοδωρίδη μάθαμε πώς διεξάγονται «αποτελεσματικά» εκλογές στην ΕΠΟ, πώς ορίζονται φίλα προσκείμενοι και αποτελεσματικοί διαιτητές σε αγώνες που… μας ενδιαφέρουν, πώς «κανονίζονται» δικαστικές αποφάσεις που καθορίζουν την άνοδο ή μη ομάδων στην επόμενη κατηγορία, πώς βουλώνονται τα στόματα δημοσιογράφων και πολλά άλλα. Προσφάτως μάθαμε και πώς γίνεται το αποτελεσματικό ξέπλυμα με διπλά συμβόλαια και οικονομικά ιδρύματα στο εξωτερικό.

Αλλά η συνεισφορά του κ. Μαρινάκη δεν σταματά εδώ. Μας μαθαίνει και αποτελεσματικούς τρόπους υπεράσπισης: όταν δεν μας αρέσει ο Εισαγγελικός Λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση μας, κάνουμε (μαζί με τους συγκατηγορούμενους μας) αλλεπάλληλες αιτήσεις εξαίρεσης μέχρι να πετύχουμε τον σκοπό μας. Τι και αν 11 Εισαγγελείς και 33 Δικαστές απέρριψαν τις αιτήσεις μας; Εμείς θα κάνουμε και άλλες μέχρι να βρεθεί Συμβούλιο που θα κάνει δεκτή την αίτησή μας.

Υ.Γ. Εύλογα αναμένουμε την αυτοεξαίρεση του καθ’ όλα σεβαστού πλην όμως μισθοδοτούμενου και από την ΕΠΟ αξιότιμου κ. Εφέτου».

Πηγή: sport-fm.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ