Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

To Πεκίνο κατηγορεί την WTA για πολιτικοποίηση του τένις λόγω της Σουάι Πενγκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η απόφαση της WTA να αναστείλει κάθε διοργάνωση τένις στην Κίνα εξαιτίας της υπόθεσης Σουάι Πενγκ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πεκίνου που κατηγόρησε σήμερα το θεσμό για «πολιτικοποίηση του αθλήματος». 

«Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση του αθλήματος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, Ουάνγκ Ουενμπίν.

Πρόσφατα η WTA είχε «απειλήσει» ότι θα αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που αφορά στο διεθνές τένις στην Κίνα, λόγω της υπόθεσης με τις καταγγελίες της Σουάϊ Πενγκ και της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η ανακοίνωση της WTA

«Ανακοινώνουμε την άμεση αναστολή όλων των τουρνουά WTA στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ. Με καλή συνείδηση, δεν βλέπω πώς μπορώ να ζητήσω από τους αθλητές μας να συμμετέχουν σε τουρνουά όταν η Σουάϊ Πενγκ δεν έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί ελεύθερα, όταν όπως φαίνεται, πιέζεται να αποσύρει τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική κακοποίηση. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ανησυχώ επίσης πολύ για τους κινδύνους που θα υπήρχαν για όλους τους παίκτες και το επιτελείο μας, εάν διοργανώνουμε τουρνουά στην Κίνα το 2022. Οι ηγέτες της Κίνας, δεν έχουν αφήσει άλλη επιλογή στην WTA» είπε ο πρόεδρος της WTA Στιβ Σάιμον.

«Η WTA θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους παίκτες της», σχολίασε ο Σάϊμον και πρόσθεσε: «Μαζί με εμάς, ελπίζω ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την Δικαιοσύνη για την Πενγκ και όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνέπειες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ