Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Ο «Λουκής Λάρας» με τον Μανώλη Μαυροματάκη για πρώτη φορά στη σκηνή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο «Λουκής Λάρας» του Έλληνα λόγιου Δημητρίου Βικέλα, με τον Μανώλη Μαυροματάκη για πρώτη φορά στη σκηνή! Μια εναλλακτική πρόταση για  τον εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1821 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Λευτέρη Γιοβανίδη

Η παράσταση κάνοντας «πρωταγωνιστή» έναν άλλοτε «κομπάρσο της ζωής» επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινής ζωής. Η ανεκτίμητη αξία του προσωπικού ημερολογίου πλάι στο βιβλίο της Ιστορίας: αυτός είναι ο Λουκής Λάρας.

loykis 11

Η  διαχρονικότητα του αντί- ήρωα είναι αυτή που καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Τι έχει να μοιραστεί ο «μέσος άνθρωπος» της Επανάστασης; Ένας άνδρας καθημερινός, απλός, σαν τους περισσότερους από εμάς: ταυτόχρονα δειλός και θαρραλέος, δυνατός και ασθενικός, μεγαλόψυχος και εγωιστής, φοβισμένος και επιζών, φιλόδοξος και άδοξος…

loykis22

Πρόκειται για μια προσωπική εξομολόγηση, που μας αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες και  λαμπερές  πτυχές  της περιόδου του 1821, συστήνοντας μας  τα πρόσωπα που  η Ιστορία παραμερίζει: τους αντί-ήρωες. Αυτούς που μετά τον αγώνα ηρωικά αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη «ζωή».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Θεατρική προσαρμογή: Λευτέρης Γιοβανίδης – Μανώλης Μαυροματάκης

Σκηνικά – κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Επιμέλεια κίνησης: Αντιγόνη Γύρα

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλο

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Σουρή

Το έργο της Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ολοκλήρωσε η Όλγα Μπρούμα

loykis333

Παραστάσεις:

Από 15 Οκτωβρίου
Παρασκευή & Σάββατο 21:30
Κυριακή 19:30

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 1:10′

Τιμές εισητηρίων: 14 ευρώ (γενική είσοδος) 8 ευρώ ( Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65)

Προπώληση:
Ταμεία Θεάτρου, Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

Παραγωγή:
Θεατρικός Κύκλος ΑΜΚΕ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Σκηνή ΩΜΕΓΑ, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32
τηλ. 2104143310

Ο χώρος λειτουργεί ως «αμιγής» σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικες διατάξεις. Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση, για θεατές άνω των 12 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για παιδιά από 4 έως 11 ετών, εναλλακτικά, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Για παιδιά από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR ή rapid. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ