Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Η Νατάσσα Μποφίλιου δεν μασάει τα λόγια της! Στηρίζει τους λιμενεργάτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για άλλη μια φορά, η γνωστή τραγουδίστρια, Νατάσσα Μποφίλιου, παίρνει θέση στα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και τάσσεται στο πλευρό των εργαζόμενων. «Χωρίς τις ιδέες και τα πιστεύω μας είμαστε χαμένες ψυχές» έχει δηλώσει στο παρελθόν σε συνέντεξή της και αυτή την φορά τοποθετείται υπέρ των λιμενεργατών του Πειραιά, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του εργάτη στην προβλήτα της Cosco από γερανογέφυρα.

Το μήνυμα συμπαράστασης

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) δημοσίευσε το μήνυμα συμπαράστασης της γνωστής τραγουδίστριας:

«Σε έναν κόσμο που περνάει στο ντούκου ο διαμελισμός ενός ανθρώπου, που ήταν νέος, που είχε οικογένεια και αγαπημένους, που θα ‘πρεπε να έχει τη ζωή του για να ανθίζει και να ευτυχεί και όχι για να δουλεύει σαν σκλάβος, κατάκοπος για ένα κομμάτι ψωμί, οφείλουμε όλοι εμείς να παλεύουμε!

Να παλεύουμε μέχρι την μέρα που στην πλάτη του, στην πλάτη κάθε εργάτη, κάθε αδικημένου ανθρώπου κανένα αδηφάγο τέρας δε θα μπορεί να κερδοσκοπεί πια.

Κανένας άλλος Δημήτρης.

Καμία άλλη.

Κανένας άλλος».

natassa1
FACEBOOK

«Δεν θα άλλαζα κάτι από τη μέχρι τώρα στάση μου»

Η Nατάσσα Μποφίλιου ουκ ολίγες φορές έχει ταχθεί στο πλευρό των εργαζόμενων, ενώ συχνά δίνει το παρόν σε πορείες και κινητοποιήσεις. Με αφορμή τις τοποθετήσεις της, έχει δεχθεί αρκετές επιθέσεις, ωστόσο η ίδια δηλώνει, πως δεν θα άλλαζε κάτι από τη στάση της. Έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι στη Χρυσή Αυγή και ήταν η μοναδική του είδους της, που πήρε δημόσια θέση για την υπόθεση της Ηριάννας, ενώ συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης γι’ αυτήν.

Τον Απρίλιο, είχε υπογράψει το αίτημα του κλάδου Θεάματος – Ακροάματος, για την επιβίωσή του κατά την διάρκεια της πανδημίας. Μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως ο Μίκης Θεοφωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας, η Νατάσσα Μποφίλιου, πήρε τότε θέση επισημαίνοντας πως «τα μέτρα της κυβέρνησης λόγω της πανδημίας κάλυπταν μόνο ένα μικρό ποσοστό του κλάδου». Τον Μάιο, η αγαπημένη τραγουδίστρια έδωσε το παρόν σε μαζική διαδήλωση καλλιτεχνών και τεχνικών έξω από την Βουλή, με κεντρικό αίτημα την στήριξη των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Η καλλιτέχνης, δεν φοβάται να τοποθετηθεί και σε κοινωνικά θέματα, με αφορμή τις γυναικοκτονίες που σημειώνονται τελευταία. Σε συναυλία της, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, θέλησε να μεταφέρει τις φωνές όλων εκείνων των γυναικών που θέλουν να σπάσουν τα δεσμά που τους επιβάλλει η πατριαρχία.

mpofffff e1635767738176
INSTAGRAM

Πριν ερμηνεύσει το τραγούδι «Δεμένη», περιέγραψε πώς είναι να είσαι γυναίκα, να ανήκεις σε κάποιον άλλο και όχι στον εαυτό σου. «Αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλες τις δεμένες και τους δεμένους που θέλουν να ουρλιάξουν “ανήκω μόνο στον εαυτό μου ΡΕ”».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ