Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Οι πέντε αγαπημένοι καλλιτέχνες του Roger Waters

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη λίστα με τους πέντε αγαπημένους του καλλιτέχνες έδωσε ο μπασίστας και στιχουργός των Pink Floyd, Roger Waters, όταν ρωθηκε αν η μπάντα του είναι τελικά το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών.

Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες του θρυλικού ρόκερ είναι οι εξής:

-Paul McCartney,

– John Lennon

-Neil Young

-Bob Dylan

– John Prine

Ο Waters στο παρελθόν είχε μιλήσει για την επιρροή που  άσκησαν πάνω του οι Beatles.

«Έμαθα από τον John Lennon, τον  Paul McCartney και τον George Harrison ότι είναι οκ, το να γράφεις για τη ζωή σου, για τα συναισθήματα σου και να εκφράζεσαι. Ότι σαν καλλιτέχνες μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Για τον Bob Dylan είχε δηλώσει ότι μαζί με  τον Leonard Cohen είναι οι δύο δημιουργοί που «μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μπορεί να υπάρξει σχέση μεταξύ της ποίησης και της στιχουργίας», ενώ   σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο BBC, είχε πει ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του  χωρίς το «Helpless» του Neil Young.

Με τον John Prine, πάλι, παρότι  ήταν αρκετά μεγαλύτερος του, διατηρούσαν προσωπική φιλία κι όταν έφυγε από τη ζωή ο Waters ανέβασε στο κανάλι του στο youtube ένα βίντεο με τον ίδιο να ερμηνεύει ένα από τα τραγούδια του Prine, ώστε να τιμήσει τη μνήμη του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ