Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Francisco Albo: Έλληνες θαλασσοπόροι στον Πρώτο Περίπλου του Κόσμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Ινστιτούτου Θερβάντες παρουσιάζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ  «Francisco Albo: Έλληνες θαλασσοπόροι στον Πρώτο Περίπλου του Κόσμου», τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου (19:00) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ένα εμπεριστατωμένο ντοκιμαντέρ, που, μέσω της μυθοπλασίας, παρουσιάζει την Ιστορία να ανακρίνει σε σκηνικά της Ρόδου και της Χίου, τον ελάχιστα γνωστό Έλληνα πλοηγό που έφερε πίσω στην Ισπανία το μοναδικό πλοίο που επέζησε του Πρώτου Περίπλου της Γης και που κληροδότησε στο μέλλον το ναυτικό ημερολόγιο εκείνης της μοναδικής αποστολής.

Η δημιουργία μιας ταινίας ντοκιμαντέρ με τίτλο «Francisco Albo: Έλληνες θαλασσοπόροι στον Πρώτο Περίπλου του Κόσμου» εντάσσεται σε μια σειρά πολιτιστικών πρωτοβουλιών που, στο πλαίσιο των εορτασμών των 500 ετών από τον Πρώτο Περίπλου της Γης, η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας –εν Ελλάδι ισπανικοί διπλωματικοί και πολιτιστικοί φορείς– πραγματοποιούν από κοινού από το 2019, με σκοπό να ενισχύσουν και να κάνουν ευρύτερα γνωστούς τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες, καθώς και να αναδείξουν, σε αυτή τη μοναδική επέτειο, την ουσιαστική συνεισφορά των έμπειρων Ελλήνων ναυτικών στην πλούσια ιστορία των ισπανικών υπερπόντιων ανακαλύψεων.

Πληροφορίες

Προβολή: «Francisco Albo: Έλληνες θαλασσοπόροι στον Πρώτο Περίπλου του Κόσμου»
Σκηνοθέτης/ες: Pedro Olalla
Έτος παραγωγής: 2021
Μορφή: mp4
Διάρκεια: 40′
Είδος: Documental
Χώρα παραγωγής: Ισπανία και Ελλάδα
Πρωτότυπη εκδοχή: Narración en español y versión en griego

Πληροφορίες

Πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Ημερομηνία: Στις 01/11/2021 στις 19:00
Με αφήγηση στα ελληνικά.

Ελεγχόμενη δωρεάν είσοδος με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού για COVID ή νόσησης. Μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις. Η είσοδος θα ξεκινήσει από τις 18.00

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κεραμικός.

Το ντοκυμαντέρ θα συνεχίσει να προβοάλεται στο πλαίσιο της έκθεσης «Το πιο μακρύ ταξίδι. Ο πρώτος περίπλους της Γης», στο Μουσείο Ηρακλειδών, από τις 3 Νοεμβρίου ως τις  5 Δεκεμβρίου 2021.

naytikos2

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ