Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

«Μήλα Ζάχαρη Κανέλα»: Θεατρική παράσταση για παιδιά στο θέατρο Φούρνος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια διαδραστική θετρική παράσταση για παιδιά από 2,5 έως 6,5 ετών ανεβαίνει για 14η χρονιά στην παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος. Η παράσταση «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» φέρνει τα πολύ μικρά παιδιά σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και τους δείχνει με τον πιο εύσχημο τρόπο πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και και της αλληλοβοήθειας.

Η πλοκή

Πρωταγωνίστρια στην ιστορία είναι μια γιαγιά που αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της. Πολύ γρήγορα, όμως, διαπιστώνει στο ψυγείο δεν έχει τα μήλα που χρειάζεται, έχει μόνο κεράσια. Τι θα κάνει;

Δεν απογοητεύεται και πιστεύει ότι θα βρει κάποιον για να ανταλλάξει τα κόκκινα κεράσια της με τα μήλα χρειάζεται. Στην πορεία θα διαπιστώσει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Έτσι, θα ξεκινήσει μια διαδρομή όπου θα έρθει σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες και χαρακτήρες. Η ατρόμητη γιαγιά θα αποδείξει σε όλους ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε!

para2

Το έργο «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» βασίζεται σε μια αγγλική λαϊκή ιστορία και μιλάει για τη δύναμη της υπομονής και της θέλησης, την αξία της βοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης και το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε την αισιοδοξία μας και να μην τα παρατάμε ποτέ!

Η θέληση της Γιαγιάς να βοηθήσει ξεπερνάει την δικιά της ανάγκη να φτιάξει μηλόπιτα. Το γεγονός ότι τελικά βρίσκει μήλα και κάνει την μηλόπιτα, δείχνει στα παιδιά ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και με το παραπάνω. Επιπρόσθετα η παράσταση προσφέρει μία καλή αφορμή για αριθμητικά παιχνίδια όπου τα παιδιά μπορούν να μετράνε μήλα και κεράσια.

Ταυτότητα παράστασης

Επιμέλεια-Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή διαλόγων: Ευγενία Μαραγκού
Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου
Σκηνικά: Χρήστος Συμεωνίδης
Μουσική πρωτότυπη: ABC (Alternative Blues Company)
Φωτογραφίες – poster: Χρήστος Συμεωνίδης
Τεχνικός υπεύθυνος –φώτα: Αποστόλης Τσατσάκος
Ταμείο- επικοινωνία: Αριάδνη Φυτοπούλου
Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Πληροφορίες

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:30
Διάρκεια της παράστασης: 50’
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ