Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Σπάνιο έργο του Σαίξπηρ αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ σε δημοπρασία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα εξαιρετικά σπάνιο απόσπασμα από τον πρώτο τόμο του Σαίξπηρ, που περιλαμβάνει ολόκληρο το έργο Ερρίκος Δ’, Μέρος Α’, πρόκειται να δημοπρατηθεί αυτή την εβδομάδα. Πέρυσι, ένα πλήρες αντίγραφο του πρώτου τόμου πωλήθηκε σε δημοπρασία για 9.978.000 δολάρια σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για ένα λογοτεχνικό έργο.

Το κομμάτι έχει αποτιμηθεί στα  50.000 -100.000 δολάρια από τη Holabird Western Americana Collections, η οποία θα το δημοπρατήσει στις 29 Οκτωβρίου. Με επίσημο τίτλο «The First Part of Henry the Fourth, with the Life and Death of Henry Sirnamed Hot-Spurre», αποτελείται από 13 τυπωμένες σελίδες από χαρτί και είναι ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο. Ο Ερρίκος Δ’, Μέρος A’,  είναι ένα ιστορικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που πιστεύεται ότι γράφτηκε το αργότερο το 1597. Από την πρώτη κιόλας παράσταση υπήρξε ένα εξαιρετικά δημοφιλές έργο τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς.

seksipir
Holabird Western Americana Collections

Ο πρώτος τόμος δημοσιεύθηκε το 1623 και είναι η παλαιότερη έκδοση συλλογής των έργων του Σαίξπηρ. Όταν πέθανε ο Σαίξπηρ, το 1616, είχαν τυπωθεί μόνο 17 από τα έργα του. Χωρίς τον πρώτο τόμο, ο οποίος συγκεντρώνει 36 θεατρικά έργα, 18 από τα έργα του, συμπεριλαμβανομένων των «Μακμπέθ» και «Η Τρικυμία», δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν φτάσει μέχρι τις μέρες μας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ