Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Netflix: Ξεσηκώθηκαν στο Ισραήλ για τις 32 παλαιστινιακές ταινίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιές έχει ανάψει στο Ισραήλ, η απόφαση του Netflix να εγκαινιάσει μια συλλογή 32 παλαιστινιακών ταινιών. Ισραηλινές οργανώσεις με διασυνδέσεις σε φασιστικά κινήματα, όπως η  Im Tirtzu, ισχυρίζονται πως πολλοί από τους Παλαιστίνιους σκηνοθέτες, υποστηρίζουν το κίνημα μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ, BDS.

«Είναι ντροπή που η Netflix χαρακτηρίζει προπαγανδιστικές ταινίες σε σκηνοθεσία υποστηρικτών του BDS των οποίων μοναδικός στόχος είναι η συκοφαντική δυσφήμηση και απονομιμοποίηση της μοναδικής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε ο CEO της Im Tirtzu, Matan Peleg. «Αν το Netflix θέλει να πει την παλαιστινιακή ιστορία, θα πρέπει να ξεκινήσει επικοινωνώντας με τις χιλιάδες οικογένειες Ισραηλινών που έχουν πενθήσει και είναι θύματα της παλαιστινιακής τρομοκρατίας».

«Το Netflix αναδεικνύει φωνές που είναι ενεργά ενάντια στη συνεργασία με τους Ισραηλινούς και ενάντια στην ειρήνη», έγραψε η αρθρογράφος της Jerusalem Post Έμιλι Σρέντερ.

Το Netflix γίνεται το σπίτι του Αραβικού Κόσμου

Άμεση ήταν η απάντηση του Netflix, «η ποικιλία του περιεχομένου μας βρίσκεται στη καρδιά μας, καθώς το Netflix εργάζεται για να γίνει το σπίτι του Αραβικού Κινηματογράφου, ένα μέρος όπου ο καθένας στον κόσμο μπορεί να έχει πρόσβαση σε σπουδαίες αραβικές ιστορίες», δήλωσε η Διευθύντρια Εξαγορών Περιεχομένου για το Netflix Nuha El Tayeb.

«Πιστεύουμε ότι οι σπουδαίες ιστορίες ταξιδεύουν πέρα από τον τόπο καταγωγής τους, λέγονται σε διαφορετικές γλώσσες και απολαμβάνουν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα και, με τη συλλογή Παλαιστινιακών Ιστοριών, ελπίζουμε να ενισχύσουμε αυτές τις όμορφες ιστορίες σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ενώ αυτές οι ιστορίες είναι καθαρά και αυθεντικά αραβικές, τα θέματα είναι κατ’ εξοχήν ανθρώπινα και θα έχουν απήχηση σε κοινό σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η αληθινή ομορφιά της αφήγησης», προσέθεσε σε μια δήλωση της στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Νίκη για την παλαιστινιακή εκπροσώπηση

Τεράστια στιγμή για την παλαιστινιακή εκπροσώπηση χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή, ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Αμήν Νάιφεχ, του οποίου η ταινία μικρού μήκους The Crossing συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή. «Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε ταινίες, επειδή θέλουμε οι ιστορίες μας να ταξιδεύουν, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν για εμάς», δήλωσε ο Νάιφεχ. «Τώρα, όταν πληκτρολογείς Παλαιστίνη στο κουμπί αναζήτησης στο Netflix, θα δεις τόσους πολλούς διαφορετικούς τίτλους που μπορείς να δεις. Πριν, όταν έγραφα Παλαιστίνη έβλεπα ισραηλινούς τίτλους».

Στην λίστα των παλαιστινιακών ταινιών του Netflix, περιλαμβάνονται βραβευμένη σκηνοθέτες όπως η Αν Μαρί Τζασίρ, ο Μπαζίλ Καλίλ και ο Ελία Σουλεϊμάν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ