Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Netflix & UNESCO διοργανώνουν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η UNESCO (ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Πολιτισμού των Ηνωμένων Εθνών) και το Netflix διοργανώνουν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με θέμα τα αφρικανικά λαϊκά παραμύθια. Σημειώνεται ότι μετά την απρόσμενα μεγάλη επιτυχία του κορεάτικου Squid Game, η εταιρεία Netflix στοχεύει στην ανάδειξη των εθνικών κινηματογράφων.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 14 Νοεμβρίου και οι νικητές θα εκπαιδευτούν και θα καθοδηγηθούν από επαγγελματίες του κλάδου. Επιπλέον θα λάβουν προϋπολογισμό παραγωγής 75.000 δολαρίων για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, καθώς και χρηματικό έπαθλο 25.000 δολαρίων. Οι έξι βραβευμένες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στο Netflix το 2022 ως «Ανθολογία Αφρικανικών Λαϊκών Παραμυθιών».

Ο στόχος του διαγωνισμού:

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «African Folktales, Reimagined» και το Netflix και η UNESCO θέτουν ως στόχο την ανακάλυψη νέων φωνών και την παγκόσμια προβολή αναδυόμενων δημιουργών ταινιών από την Υποσαχάρια Αφρική.

Σε ένα κοινό δελτίο Τύπου τονίζεται ότι «… αναζητούν τις πιο τολμηρές, πνευματώδεις και εκπληκτικές εκ νέου αφηγήσεις των πιο αγαπημένων λαϊκών παραμυθιών της Αφρικής για να τις μοιραστούν με τους λάτρεις της ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 190 χώρες». Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Οντρέ Αζουλέ «είναι σημαντικό ο κινηματογραφικός τομέας να ενεργεί για να διασφαλίσει ότι οι φωνές της Αφρικής ακούγονται, υποστηρίζοντας την εμφάνιση ποικίλων πολιτιστικών εκφράσεων, αποτυπώνοντας νέες ιδέες και συναισθήματα και δημιουργώντας ευκαιρίες για δημιουργούς να συμβάλουν στον παγκόσμιο διάλογο για την ειρήνη, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ