Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Η ζωγραφιά 11χρονου που θα γίνει γραμματόσημο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο φημισμένος πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη που αναπαριστά την «Έξοδο του Μεσολογγίου» και φιλοτεχνήθηκε από τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη το 1853, αποτέλεσε έμπνευση για τον 11χρονο Χρήστο Κουλέντζα, μαθητή της Ε’ τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, που κέρδισε ένα από τα τέσσερα βραβεία στο διαγωνισμό που προκήρυξαν τα ΕΛΤΑ για την επέτειο του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Περίπου 6.000 παιδιά, ηλικίας από 7 έως 15 ετών, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής. Ο μικρός Χρήστος ζωγραφίζει από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Ο αγαπημένος του ήρωας είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μού αρέσει πολύ η ζωγραφική», σημειώνει ο 11χρονος Χρήστος Κουλέντζας και προσθέτει: «Ζωγραφίζω από τότε που ήμουν τεσσάρων ετών και μέχρι σήμερα έκανα πολλά σχεδία και ζωγραφιές. Αυτή την περίοδο, όμως, μού αρέσει να ζωγραφίζω μηχανές και αυτοκίνητα, αλλά στο δωμάτιό μου έχω και ζωγραφιές από τη μυθολογία με τον Ηρακλή και άλλους ήρωες».

ena1.

Οι τέσσερις νικητές

Ηλικιακή κατηγορία 7-10: «Η έξοδος του Μεσολογγίου» του Χρήστου Κουλέντζα, «Γυναίκες στην Επανάσταση» της Κατερίνας Δημητριάδη.

Ηλικιακή κατηγορία 11-15: «Κρυφό Σχολείο» της Γαβριέλας Βραχνού, «Ήρωες» του Σωτήρη Ρόζη.

Η πρωτότυπη σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε με τα έργα των παιδιών θα «ταξιδεύσει» την αλληλογραφία των ΕΛΤΑ για τον επόμενο χρόνο, θα εμπλουτίσει τις συλλογές των φιλοτελιστών και θα μείνει για πάντα στην πλούσια φιλοτελική ιστορία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ