Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Αποκαλύφθηκε γυμνό πορτρέτο κρυμμένο σε πίνακα του Πικάσο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα γυμνό έργο τέχνης βρέθηκε πρόσφατα κρυμμένο κάτω από το έργο του Πάμπλο Πικάσο, «The Blind Man’s Meal», που χρονολογείται το 1903. Ο καλλιτέχνης 48 χρόνια μετά τον θάνατό του, κρύβει ιδιοφυή μυστικά.

Η καινοτομία

Η ανακάλυψη έγινε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και οι ειδικοί ανακάλυψαν πώς θα ήταν το αρχικό κομμάτι. Ο κρυμμένος πίνακας, γνωστός ως, The Lonesome Crouching Nude, είχε ανακαλυφθεί για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας απεικόνιση με φθορισμό ακτίνων Χ (XRF) το 2010. Η Oxia Palus, μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο, χρησιμοποίησε τότε τεχνολογία AI για να αναδημιουργήσει τον πίνακα, επιτρέποντας την πρόσβαση σε ένα έργο τέχνης που ήταν κρυμμένο για 118 χρόνια.

PIKASO

Ο υπολογιστής συμπλήρωσε το υπόλοιπο έργο, μετά από πινελιές παρόμοιες με το πώς ζωγράφισε ο Πικάσο εκείνη την περίοδο. Στη συνέχεια, η εικόνα εκτυπώθηκε 3D σε καμβά, οπότε έμοιαζε με μια πραγματική ελαιογραφία.

Η εξήγηση για την γυμνή γυναίκα

Οι ερευνητές έχουν σημειώσει ότι η ίδια γυμνή εικόνα εμφανίζεται σε έναν άλλο πίνακα, το «La Vie». Πιθανολογείται ότι, τότε, ο Πικάσο ήταν ακόμα ένας πολύ άσημος και φτωχός καλλιτέχνης, οδηγώντας τον να ζωγραφίζει πάνω από παλαιότερα έργα για να εξοικονομήσει χρήματα σε προμήθειες και καμβάδες.

https://www.facebook.com/oxiapalus/videos/514372729936664/

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ