Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Σία Αναγνωστοπούλου: Η νυχτερινή μεταφορά των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης μόνο ντροπή προκαλούν

«Οι αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου –που προφανώς ο τεμαχισμός τους είναι ήσσονος σημασίας για την κ. Μενδώνη- επιλέγεται να αποσπασθούν και να μεταφερθούν μέσα στη «μαύρη» νύχτα, γιατί μάλλον έτσι πιστεύουν ότι τους αξίζει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι εικόνες που ήρθαν στο φως και αποτυπώνουν την νυχτερινή μεταφορά των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, μόνο ντροπή προκαλούν», τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνει ότι «το έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου συνεχίζεται από τον πρωθυπουργό και την υπουργό του, οι οποίοι ακάθεκτοι και εν κρυπτώ διενεργούν τη μεταφορά των αποσπασμένων αρχαιοτήτων, παρά τις ενστάσεις εκατοντάδων πολιτών της διεθνούς και της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας και χωρίς να έχουν εκδικαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν ζητήσει οι υπερασπιστές της παραμονής των αρχαιοτήτων στη θέση τους».

«Οι αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου –που προφανώς ο τεμαχισμός τους είναι ήσσονος σημασίας για την κ. Μενδώνη- επιλέγεται να αποσπασθούν και να μεταφερθούν μέσα στη «μαύρη» νύχτα, γιατί μάλλον έτσι πιστεύουν ότι τους αξίζει.
Όταν πρόκειται βέβαια για τα αποκαλυπτήρια του εκτυφλωτικά χρυσού αγάλματος της Μαρία Κάλλας, αυτά γίνονται μέρα μεσημέρι για να αποθεωθεί η επιτομή του δημαγωγικού θεάματος», καταλήγει η κ. Αναγνωστοπούλου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ