Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ζαπατίστας στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ομάδα b.p.m. theater group και συντελεστές της παράστασης «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», συνεχίζουν να εμπνέονται από τα μεγάλα κοινωνικά γεγονότα της πραγματικότητας και δημιουργούν μια παράσταση με διάρκεια 70′, ανάμεσα στη μυθοπλασία και το θέατρο ντοκουμέντο, με έμπνευση την ιδέα της άφιξης των Ζαπατίστας στην Ευρώπη και την συνάντηση αυτών των δύο πολιτισμών. Πρεμιέρα κάνουν στις 8/10/2021 και θα βρίσκονται στην σκηνή του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θέατρου Εμπρός μέχρι 1/11/2021 κάθε Παρασκευή και Δευτέρα.

Οι Ζαπατίστα

Οι Ζαπατίστας, ένα κίνημα ιθαγενών και Μεξικανών που το 1994 ζήτησε ελευθερία και ανεξαρτησία από το κράτος του Μεξικό, ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο του 2020, την απόφασή τους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Ζαπατίστας, μας καλούν να επαναδιαπραγματευτούμε έννοιες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ελευθερία και κόντρα στην κοινωνική απελπισία και απομόνωση της περιόδου, να ξαναμαγευτούμε.

Η παράσταση έχει ως αφετηρία τον ίδιο τον λόγο των Ζαπατίστας. Ο λόγος αυτός, πότε ως διακήρυξη, πότε ως μήνυμα, πότε ως συμβολική πράξη και πότε ως μύθος φτάνει στους θεατές και τους κάνει κοινωνούς της εικόνας για την ζωή και την ελευθερία των ιθαγενών λαών του Μεξικό. Μία εικόνα ίσως μακρινή από την δική μας, αλλά αξιοθαύμαστη, γεμάτη θάρρος, αλλά και στοργή και αγάπη και μοναδικό χιούμορ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία- Δραματουργία: Δανάη Λιοδάκη

Μουσική Σύνθεση: Παύλος Κατσιβέλης

Σκηνογραφία: Νικόλας Κανάβαρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Φρακτοπούλου

Κινησιολογία: Στάλη Συμεών

Παίζουν: Μαριέλα Δουμπού

Ευσταθία Λαγιόκαπα

Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Σωτήρης Χατζηαγόρου

Φωτογραφίες αφίσας: Νίκος Κατσαρός

Φωτογραφίες προώθησης: Τζένη Αναγνωστοπούλου

Επεξεργασία αφίσας/trailer: Αντώνης Χρήστου | Νάνσυ Νικολοπούλου

Επεξεργασία video: Δημήτρης Τσιλιφώνης

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Παναγιώτα Παπαδημητρίου

Από την ομάδα: b.p.m. theater group

Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα 105 54

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ