Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Την Κυριακή η μυρωδιά φρεσκοψημένου ψωμιού θα πλημμυρίσει τα Πατήσια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας «La Strada» προσκαλούν τους μικρούς θεατές σε μια διαδραστική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας θα τους διδάξουν την αρτοπαρασκευαστική τέχνη, αναδεικνύοντας αφενός τη σημασία της εργασίας και αφετέρου τη σπουδαιότητα  της ισορροπημένης διατροφής στη καθημερινότητα μας.

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού θα πλημμυρίσει το μεσημέρι της Κυριακής  την πλατεία Αγίου Ανδρέα στα Πατήσια. Πηγή της θα είναι η είσοδος του θερινού κινηματογράφου «Athenne»  (Λευκωσίας 43, Πλατεία  Άγιου Ανδρέα Πατήσια) όπου τα παιδιά, οι μικροί αρτοποιοί θα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο να ζυμώσουν, να πλάσουν  και να ψήσουν ψωμί.

«Πιο γλυκό ψωμί

Πίσω από αυτή τη δράση θα βρίσκεται η θεατρική ομάδα «La Strada», που δεν θα ανεβάσει απλώς στη σκηνή μια εξαιρετικά ποιοτική παράσταση για παιδιά με  αφορμή ένα δημοτικό παραμύθι με διαχρονικά μηνύματα – που μεταδόθηκε επί γενιές γενεών και το βρίσκουμε σε δεκάδες παραλλαγές σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια-  το «Πιο γλυκό ψωμί».

Το «Πιο γλυκό ψωμί» σε  σκηνοθεσία Βίκυς Θαλασσινού και  Δώρας Θωμοπούλου είναι η ιστορία ενός βασιλιά που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και ανακαλύπτει τη χαρά της δουλειάς και την αξία της καλλιέργειας της γης.

Στην υπόθεση ένας τεμπέλης Βασιλιάς χωρίς στόχους στη ζωή του παθαίνει ξαφνικά ανορεξία. Για τη γιατρειά του, δηλαδή να του ανοίξουν την όρεξη, επιστρατευτήκαν οι καλύτεροι φουρνάρηδες του βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα μέλη της ομάδας  με καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς, τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και του ζωντανού τραγουδιού επί σκηνής, φέρνουν  τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική και κυρίως  τη λαϊκή παράδοση.  Ταυτόχρονα οι ηθοποιοί –εμψυχωτές προσκαλούν τα παιδιά να  γίνουν  συνδημιουργοί στη θεατρική πράξη μέσω αυτοσχεδιασμών  συμμετέχοντας στη δράση μεταμορφώνονται σε φουρνάρηδες και ζυμώνουν αληθινό ψωμί λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες ασφάλειας.

Συντελεστές

Κείμενο-διασκευή: Βίκυ Θαλασσινού

Σκηνοθεσία: Βίκυ Θαλασσινού – Δώρα Θωμοπούλου

Σκηνικό – Κοστούμια: Ομάδα Θεάτρου la strada

Ιδέα  – Κατασκευή σκηνικού: Σπύρος Δουκέρης

Μουσική επιμέλεια, συνοδεία, τραγούδι: Λήδα Γρηγοριάδου

Παίζουν: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου, Λήδα Γρηγοριάδου

Τιμή εισιτηρίου: 3 εύρω.

Ώρα: 12:00

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ