Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Μάχη των Θερμοπυλών: ”Ζωντανεύει” στο Μετρό της Αθήνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το μήνυμα της Μάχης των Θερμοπυλών, 2.500 χρόνια μετά, «ταξιδεύει» για ένα μήνα στο Μετρό της Αθήνας, υπενθυμίζοντας στους επιβάτες κάθε ηλικίας ένα ιστορικής σημασίας γεγονός. Αφίσες με απεικονίσεις της μάχης, που τιμούν το χρονικό ορόσημο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, τον Βασιλιά Λεωνίδα, τους «300» και τους 700 ήρωες Θεσπιείς που πολέμησαν δίπλα τους, έχουν αναρτηθεί σε κεντρικούς σταθμούς του Μετρό.

Οι δηλώσεις των συμμετεχόντων

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Με αυτή την έκθεση το Μετρό της Αθήνας γίνεται ένας φορέας ιστορικής μνήμης, αλλά και ανάδειξης της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Σπάρτης, για να θυμίσει σε όλους μας αυτό το σπουδαίο γεγονός, τη Μάχη των Θερμοπυλών. Τη Μάχη που έδωσαν οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, αλλά και οι 700 Θεσπιείς, που έμειναν και πολέμησαν στο πλευρό τους».

Ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Χάρης Δαμάσκος, έκανε λόγο για μια «εξαιρετική συγκυρία, καθώς είναι η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Η Αθήνα υποδέχεται τη Σπάρτη. Το Μετρό της Αθήνας είναι η “καρδιά” της πόλης, άρα επιβάλλεται να είναι φορέας πολιτισμού, ιστορίας και της κουλτούρας της χώρας μας. Τιμή σ’ εκείνους, όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες».

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας τόνισε, πως «πριν από οκτώ μήνες συλλάβαμε την ιδέα να αναδείξουμε την ιστορία της Σπάρτης, κατ’ αρχάς μέσα από γραμματόσημα σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ» και αναφερόμενος στην καμπάνια στο Μετρό, υποστήριξε, πως «η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έδειξε συγκινητικό ενδιαφέρον για να μας βοηθήσει και με τη συνδρομή όλων των συνεργατών κατορθώσαμε κάτι εξαιρετικά δύσκολο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ