Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Athens Digital Arts Festival: Έρχεται στο κέντρο της Αθήνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το 17ο Athens Digital Arts Festival, “Tāctus,” είναι γεγονός και αποκαλύπτει τις νέες εγκαταστάσεις του Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ). Η φετινή διοργάνωση επιλέγει προς υλοποίηση το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, την ευρύτερη περιοχή στο Μοναστηράκι και την Πλάκα.

Το φεστιβάλ ανοίγει στο κοινό του για πρώτη φορά τις πόρτες του μουσείου, και από 13-17 Οκτωβρίου θα σας ξεναγήσει στην ιστορική αυτή γειτονιά, μέσα από την απόλυτη Digital Art εμπειρία. Το βασικό κτήριο του μουσείου, ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνό, θα φιλοξενήσει έργα όλων των κατηγοριών από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες: Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installations, Virtual Reality, Games, Augmented Reality, Performances, Workshops, Talks, ADAF Kids και Festivals of The World.

Οι χώροι και οι δράσεις

Στο Λουτρό των Αέρηδων, θα φιλοξενηθούν έργα τα οποία ξεχώρισαν για την θεματική τους και αφορούν στην έννοια του Άλλου, όπως αυτά προέκυψαν μέσα από την φετινή θεματική “Tāctus.” Στην όψη του Τζαμιού Τζισταράκη θα γίνει 3D Mapping Projection Show και στη συμβολή των οδών Άρεως και Κλάδου θα πραγματοποιούνται Open Air Screenings. Στην αυλή του Μουσείου θα πραγματοποιούνται performances και το κτήριο επί της οδού Πανός 19 και τον υπαίθριο χώρο του, το πρώην στέκι της Σχολής Καλλών Τεχνών, θα ξαναζωντανέψει με special events.

Κλείστε online το δωρεάν εισιτήριο στο 2021.adaf.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ